Prins Carl Philip ontsnapt aan rel na autoracen

Gevalletje roadrage van prins Carl Philip van Zweden? Hij heeft een mederacer van de weg gedrukt op het circuit en die w...

Lees ook

Gevalletje roadrage van prins Carl Philip van Zweden? Hij heeft een mederacer van de weg gedrukt op het circuit en die was daar niet blij mee.

Carl Philip verloor afgelopen zaterdag de macht over het stuur tijdens de Swedish Touring Car Championship (STCC). En zoals gezegd reed hij zo een mederijder van de weg, wat tegen de etiquette van het circuit is. Het liep goed af en de prins bood na afloop omstandig zijn excuses aan, dus de potentiële rel verdampte snel.

‘Mijn moeder is een beetje bezorgd’
CP Racen 2

Prins Carl Philip is gek van autoracen en daar is niet iedereen blij mee. “Mijn moeder is een beetje bezorgd”, bekende de Zweedse prins aan STV Sports. Ook zijn vrouw, prinses Sofia, lijkt niet dol op de autosport. Zij koos er afgelopen weekend voor om een muziekfestival te bezoeken met haar zwager ? prins Daniel, terwijl haar echtgenoot een race reed.

CP Racen 1

Besmet door zijn vader Carl Gustaf
CP Racen 3

Toch is niet iedereen in de koninklijke familie tegen het racen van de prins. “Er zijn familieleden die mijn plek graag zouden innemen”, zei hij. Daarmee doelde hij op zijn vader, koning Carl Gustaf, die in zijn jongere jaren ook aan autoracen deed en ook nog altijd dol op snelle auto’s is. De kans is klein dat Carl Philip zijn racepak aan de wilgen hangt. “Ik ben als een kind zo gek van auto’s”, zei hij eerder.

Laatste nieuws

Zie ook