Wil je zien: koningin Margrethe naar de Mac

Stel je bent koningin Margrethe en je hebt trek in iets van de Mac. Dan blijf je op de achterbank zitten en vraagt je ch...

Lees ook

Stel je bent koningin Margrethe en je hebt trek in iets van de Mac. Dan blijf je op de achterbank zitten en vraagt je chauffeur iets te halen, toch?

Niet in het geval van de hoogst eigenwijze en volstrekt authentieke koningin van Denemarken, die ook al houdt van een goed glas wijn (of drie). Ze stapte gewoon zelf uit om eens even poolshoogte te gaan nemen qua McFlurry’s ? en cheese burgers. Niet bekend is of en wat ze uiteindelijk bestelde, wel is het net zo leuk als Willem-Alexander die met zijn dochters bij Burger King zit.

Margrethe eet 3

Majesteit lust álles
Margarethe eet Hulton GI

Koningin Margrethe heeft een brede smaak, met dank aan haar prinsessentraining. In de wetenschap dat ze later tijdens staatsbezoeken de meest buitenissige hapjes zou moeten eten, wende haar moeder haar als kind al aan ‘moeilijke’ smaken als witlof, slakken, octopus en aal in gelei. Met resultaat: wat de koningin ook wordt aangeboden – hier een exotisch hapje bij een bezoek aan de Maagdeneilanden in 1976 – ze neemt het in dank aan en peuzelt het op. Love the vintage hat!

En is dol op snacks
Margarethe eet 2

Als koningin kan Margrethe natuurlijk rekenen op het beste van de Scandinavische keuken, inclusief wildgebraad van eigen jacht en altijd een tafeltje in Noma. Wat het des te leuker maakt dat je haar niet blijer maakt dan met gewoon een snack uit het vuistje. Royal streetfood, geen voorproevers, leuk mens!

Laatste nieuws

Zie ook