Prins Charles in de ban van #PORWAL!

Prins Charles mag dan een koninklijke kamergeleerde zijn, zelf hij is inmiddels in de ban van de voetbalwedstrijd die Wa...

Lees ook

Prins Charles mag dan een koninklijke kamergeleerde zijn, zelf hij is inmiddels in de ban van de voetbalwedstrijd die Wales vanavond tegen Portugal speelt, #PORWAL.

Prins Charles, officieel de prins van Wales, wenst het voetbalteam van Wales “enorm veel geluk” in hun EK-halve finalewedstrijd in Lyon tegen Portugal. “Ik weet zeker dat ze een goede kans hebben om Portugal te verslaan. Fingers crossed“, aldus de prins. Die vermoedelijk niet als drakenmascotte op de bank zal zitten, want er zijn grenzen aan wat hij aan populair vermaak aankan. Maar hij zette wel een aardige aanmoedigingsbrief ? online. Met een onuitsprekelijke afsluiting!

Prins Charles PorWal

Overal Walese Draken!

© Chris Jackson / Getty Images © Chris Jackson / Getty Images

Charles is net deze week met zijn vrouw Camilla deze week op bezoek in Wales waar iedereen het over niets anders heeft dan de halve finale. Tijdens een visite bij een klompenmaker in Criccieth werd hem gevraagd naar zijn gedachten over het voetbalteam, de nationale trots van het eveneens rugbygekke Wales. “Ik wens ze heel veel geluk, dat is alles wat ik kan zeggen.” Camilla is duidelijk wat wereldser, die wist zelfs dat de sterspeler Gareth Bale heet (en ter plaatse even de officieuze prins van Wales is. Ze zijn er erg patriotisch, vooral omdat Engeland al uit het toernooi ligt).

Royal fish & chips

© Chris Jackson / Getty Images © Chris Jackson / Getty Images

Charles had zich maandag al grappend verbaasd dat er publiek was afgekomen op zijn toespraak bij de opening van de nieuwe Bay Campus van de universiteit van Swansea. “Ik dacht dat iedereen in Frankrijk was“, aldus Charles. Het bezoeken van wedstrijden laat hij over aan zijn zoons. Tegen een bijbehorende portie fish & chips had hij daarentegen minder bezwaar, al was het uiteraard vooral Camilla die aanviel, want die houdt nu eenmaal wel van een hapje.

Ook prins William is voor Wales
Prins Charles PorWal brief William

Ook prins William betuigt online per brief zijn support voor Wales: hij kijkt vanavond met prins Harry – wordt vast een dolle boel.

Laatste nieuws

Zie ook