Koningin Máxima is aan vakantie toe

Bij de ontvangst van de president van Griekenland zag koningin Máxima er buitengewoon zonnig uit in een creatie van Vale...

Bij de ontvangst van de president van Griekenland zag koningin Máxima er buitengewoon zonnig uit in een creatie van Valentino, vol zon en palmbomen. Is dat een royal hint dat ze aan vakantie toe is?

Griekse president Prokopis Pavlopoulos werd gisteren in Den Haag door koning Willem-Alexander en koningin Máxima verwelkomd in Paleis Noordeinde. Na de begroeting aan de voorzijde was er een korte militaire ceremonie met inspectie van de erewacht aan de tuinzijde. Helemaal volgens het protocol, maar intussen lag elke royaltywatcher dubbel om de verwijzing naar de Griekse vakantievilla van de Oranjes – humor heeft ze wel!

Zin in zon, zee, strand?

© Jerry Lampen / ANP © Jerry Lampen / ANP

President Prokopis Pavlopoulos en zijn echtgenote Vlasiá zijn voor een tweedaags officieel bezoek in Nederland. Je zal toch als assistent in koraalroze en zwart moeten wegvallen in een crèmekleurige zaal (geef die vrouw salarisverhoging!).

Gouwe ouwe: het Wilhelmus

© Koninklijk Huis / Facebook © Koninklijk Huis / Facebook

Je ontkomt er niet aan bij een officieel bezoek: de volksliederen moeten worden gespeeld en er is altijd iets met vaandels en een erewacht. En het is lang staan. Gelukkig heeft Vlasía Pavlopoulos verstandige schoenen aan. Wij weten ook niet hoe Hare Majesteit zo lang op torenhoge naaldhakken kan staan, maar wensen haar alvast een stel slippertjes toe. De schoolvakantie van de royal dochters begint aanstaande vrijdag, dus we hopen dat er nog even een fotomomentje inzit voor ze op het vliegtuig stappen.

Core business: speechen

© Koninklijk Huis / Facebook © Koninklijk Huis / Facebook

Na de ontvangst en een lunch in het paleis ging het gezelschap onder meer naar het Binnenhof voor een ontmoeting met de Kamer-voorzitters. ’s Avonds werd er gedineerd met minister-president Mark Rutte in het Catshuis. Allemaal vast reuze boeiend, maar wij hebben uitsluitend oog voor de doodenge hoedenspelden die Máxima’s hoed volledig noordwesterstorm-proof maken. Het is vast een kwestie van voorzichtig mikken en prikken bij het opzetten…

Laatste nieuws