Lief! Prins Nicolas van Zweden (1) is jarig

Hij is om op te eten zo lief en is duidelijk baby-àf: prins Nicolas van Zweden is jarig en we blikken terug op zijn eers...

Lees ook

Hij is om op te eten zo lief en is duidelijk baby-àf: prins Nicolas van Zweden is jarig en we blikken terug op zijn eerste jaar, dat bol stond van de adorable plaatjes.

De jongeman heeft al heel wat airmiles verzameld omdat zijn ouders heen en weer pendelen tussen Londen – de thuisbasis van Nicolas’ vader Chris O’Neill, en Stockholm, waar het ouderlijk paleis van zijn moeder prinses Madeleine staat. Over zijn hobby’s is nog niet veel bekend, maar volgens zijn moeder houdt hij erg ‘van eten en met blokken gooien’.

Dit is nu een jaar geleden

© Kungahuset.se © Kungahuset.se

Nicolas Paul Gustaf Bernadotte (inderdaad, zijn vader heeft geen enkele inbreng in zijn naam) werd geboren op 15 juni 2015. Van zijn opa, koning Carl Gustaf van Zweden, kreeg hij onmiddellijk een titel: hertog van Ångermanland. Het was meteen een reuze koninklijke boel met een kanonsaluut van 21 schoten en een dankdienst in de slotkapel.

Nicolas is hier vier weken

© Kungahuset.se © Kungahuset.se

Nicolas’ tweede fotoshoot was in juli, viel samen met het begin van de zomervakantie van de Zweedse royals en had plaats bij de zomerresidentie Solliden. Dit is het zomerpaleis van koning Gustaf en koningin Silvia. Hun kinderen kroonprinses Victoria, prins Carl Philip en prinses Madeleine hebben een eigen vakantiehuis op het terrein. Je ziet hier aan Chris dat het forenzen tussen Engeland en Zweden hem parten begint te spelen, net als de combinatie van een turbopeuter en de gebroken nachten met een baby. Niet lang hierna werd bekend dat Madeleine definitief naar Londen zou verhuizen zodat ze weer bij elkaar konden wonen. In augustus was het al zover.

Eerste jongetje van drie

© Kungahuset.se © Kungahuset.se

Op 11 oktober 2015 werd Zijne Koninklijke Hoogheid gedoopt, wat de jongeman geen onverdeeld genoegen vond. Daarentegen leek hij zeer content met zijn hoofdpeetvader, oom Carl Philip. Nicolas is het eerste jongetje in zijn generatie Bernadotjes en zal dus met ruim negen maanden voorsprong weergaloos de baas kunnen spelen over zijn neefjes Oscar en Alexander. Daarentegen zal hij het altijd afleggen tegen zijn veel oudere (en behoorlijk pittige) nichtje Estelle en zijn avontuurlijk zus Leonore.

Leuk leven in Londen

© Damtidning Magazine © Damtidning Magazine

In Londen leidt Nicolas het bestaan van een welgestelde baby. Hij woont met zijn ouders in de chique wijk Belgravia, waar Chris zelf opgegroeide bij Eaton Square. Nicolas laat zich door zijn ouders of de nanny door Hyde Park en over Chelsea Market duwen en vermaakt zich met het aanstaande establishment in zijn eigen scene. Madeleine maakte hem lid van de Purple Dragon Club in Chelsea, een superexclusief instituut voor peuters en kleuters die 5050 euro per jaar kost en Bonpoint als dresscode lijkt te hebben.

Exclusieve kinderclub

© HRH Princess Madeleine / Facebook © HRH Princess Madeleine / Facebook

Nicolas kan daar leuk brabbelen met andere gefortuneerde kids, bijvoorbeeld over zijn vakantie naar de Malediven. De Purple Dragon is geen crèche, ouders worden er geacht zelf met hun kroost te spelen en te knutselen, maar het voordeel is wel dat je dan de zooi van glitters en klei niet thuis hebt. En dat je niet met het plebs hoeft te zwemmen in de private pool. Er is valet parking, relax-pods en een bibliotheek voor ouders en een enorme tv voor vaders die sport willen zien. En wat oudere kinderen zoals prinses Leonore kunnen er sushi leren maken en maoridansen leren. As you do.

Straks weer naar Stockholm

© HRH Princess Madeleine / Facebook © HRH Princess Madeleine / Facebook

De eerstvolgende prins Nicolas-sighting zal vermoedelijk bij de doop van neef Alexander zijn. Bij de doop van prins Oscar liet Nic al zien dat hij uitstekend in staat is zo’n dienst uit te zitten, mits hij maar mag kluiven op zijn tandenborstel met lichtjes. A guy’s gotta have a hobby!

En dit is zijn nieuwste foto!

© Kungahuset.se © Kungahuset.se

Laatste nieuws

Zie ook