Cute: prinses Leonore (2) bezoekt haar hertogdom

Prinses Leonore van Zweden is inmiddels al ruim twee. En dan moet je als piepjonge hertogin van Gotland toch eens je gez...

Lees ook

Prinses Leonore van Zweden is inmiddels al ruim twee. En dan moet je als piepjonge hertogin van Gotland toch eens je gezicht laten zien aan de ‘onderdanen’ in je hertogdom.

Het prinsesje beleefde een gouden dag in Gotland, liep onmiddellijk weg bij het officiële gedeelte en verloor een schoen in een grazige wei. Het was het eerste officiële werkbezoek van de kleine hertogin, die vergezeld werd door haar vader Chris O’Neill en haar moeder, prinses Madeleine van Zweden. Broer Nicolas (bijna 1) was thuisgebleven om zijn grote zus de spotlights te gunnen tijdens haar thuiswedstrijd.

Prinses pakt haar momentjes
Leonore Gotland 7

Als echte fashionista verkleedde Leonore zich een keer, in wederom een beeldig jurkje in de kleur van de Gotlandse bloemetjes, onder het royal motto: ‘Geef de mensen wat ze willen’. That’s the spirit, Koninklijke Hoogheid!

Leonore aait haar eerste paard

© Luca Teuchmann / Getty Images © Luca Teuchmann / Getty Images

Prinses Léonore, hier gewapend met een borstel, maakte kennis met haar eigen paard, Haidi van Gotland. Tegen de tijd dat ze kan paardrijden, kan ze met Haidi geheel in stijl over haar hertogdom galopperen. Je ziet hier dat ze inmiddels beide schoenen kwijt is, het was nog een hele speurtocht om ze terug te vinden in het hoge gras. En ze moesten wel weer aan, want de peuterprinses had uiteindelijk toch zo haar twijfels over haar hertogdom blootsvoets ?verkennen.

Leonore Gotland 6

Chris als royal PA

© HRH Princess Madeleine © HRH Princess Madeleine

Chris ontpopte zich als volmaakt lakei en persoonlijk assistent van zijn dochter. Hij droeg haar cadeautjes, haastig aangerukte cap en op een gegeven moment ook mademoiselle zelf. Hij noemt Leonore “watervlug en altijd bezig, ze zit bijna nooit stil” en zegt dat Madeleine en hij “ogen in ons achterhoofd nodig hebben” om hun oudste in de gaten te houden.

Laatste nieuws

Zie ook