Hertogin Kate: sportief op haar best

Glamourliefhebbers mogen dan reikhalzend uitkijken naar het eerstvolgende tiaramoment van hertogin Kate, zelf denkt ze v...

Lees ook

Glamourliefhebbers mogen dan reikhalzend uitkijken naar het eerstvolgende tiaramoment van hertogin Kate, zelf denkt ze vast eerder verlangend aan sneakers, want ze voelt zich duidelijk op haar best als ze sportief bezig is.

De hertogin van Cambridge voer mee met het Land Rover BAR team, dat zich graag wil kwalificeren voor de 2017 America’s Cup. Hier werken ze een training circuit op de Solent bij Portsmouth af. De heren hielpen haar galant aan boord, al was dat niet echt nodig, want Kate struinde op zeebenen de boot af. “Ze was heel geïnteresseerd en overal voor in”, aldus teamlid Nick Hutton. “Volgens mij is ze aardig fit en totaal niet bang.”

Hertogin is ervaren zeilster

© Land-Rover-Bar.Americascup.com © Land-Rover-Bar.Americascup.com

Kate waagde zich aan boord van hun testboot T1, een AC45 catamaran. Achter het roer wist ze een snelheid van 33 knopen (ruim 61 km per uur) te behalen, onder nogal uitdagende omstandigheden. “Je kon zien dat ze al veel heeft gezeild,” aldus teamleider Sir Ben Ainslie. “Het ging haar heel makkelijk af. We gaven haar met een gerust hart het roer.” Ze had zelfs tijd om nog een beetje te flirten, #thatsourgirl! Bekijk de video:

Kate keet tijdens workshop

© Splash / BSR Agency © Splash / BSR Agency

En daar zou hij wel eens gelijk in kunnen hebben. Niets ten nadele van Keurige Kate in kreukloze pakjes, met altijd de iconische saffieren verlovingsring van Diana zorgvuldig in beeld. Maar als je wilt weten hoe ze echt is, moet je kijken naar haar meer sportieve werkbezoeken. Dan is ze veel spontaner en spat de lol er echt vanaf. En is ook meteen duidelijk dat ze bloedfanatiek is als het op een wedstrijdje aankomt. Zoals William al eens verzuchtte tennist ze hem volledig van de baan. Desnoods op hoge hakken. Hier volgt ze een workshop Tennis on the Road door Judy Murray (moeder van Andy) op Craigmount High School en had meer lol dan de andere deelnemers bij elkaar.

Vijftig tinten royal

© Chris Jackson / Getty Images © Chris Jackson / Getty Images

William kreeg ook te maken met de competitiedrift van zijn vrouw toen ze aan het abseilen waren in het Towers Residential Outdoor Education Centre in Capel Curig, noord-Wales. Met haar man stevig in de touwen en geheel aan haar overgeleverd riep ze quasi dreigend naar hem: “William, hoeveel hou je van me?” De prins leek niet eens zo bevreesd dat Kate hem zou laten vallen, hij was vooral wat bezorgd om zijn, euh, kroonjuwelen.

Fanatieke klimmer

Hertogin Kate: sportief op haar best © PhotoShot / BSR Agency

Toen er vervolgens ook nog een klimwand bedwongen moest worden, liet ze zich ook niet kennen. William koos eerst de moeilijkste wand, maar viel er halverwege af, omdat het ‘nogal nat en glad was’ (tuurlijk, joh). Hij wist zijn waardigheid te herstellen door alsnog de top te bereiken via een iets makkelijker parcours. Kate keek toe en zei: “Niet dat het een wedstrijdje is, maar als hij dat doet, dan wil ik ook.” Kate viel niet, maar kwam wel even vast te zitten. Dat vond William dan weer heel grappig: “Daar kan ze dus helemaal niet tegen.”

Het kan Kate niet hard genoeg gaan

Hertogin Kate: sportief op haar best © Chris Jackson / Getty Images

Het competitieve trekje kwam ook boven toen Kate aan het roer stond van een America’s Cup jacht in Auckland Harbour. Ze won het wedstrijdje van William die op een ander jacht meedeed en peperde hem dat uiteraard nog even in. Ook hier leek ze het weer uitstekend naar haar zin te hebben. Wij zeggen: minder uitgeföhnde krullen en zedige pakjes, meer paardenstaarten en sportswear graag!

Laatste nieuws

Zie ook