Koning van Marokko ware rockster in Amsterdam

Hoop je als royal even incognito langs de grachten te kunnen lopen, word je als een rockster bestormd door fans. Het ove...

Lees ook

Hoop je als royal even incognito langs de grachten te kunnen lopen, word je als een rockster bestormd door fans. Het overkwam de koning van Marokko, Mohammed VI, M6 voor intimi.

Koning Mohammed was voor een privébezoek in Nederland en verbleef in het Waldorf Astoria. Daar, maar ook waar hij elders opdook, werd hij enthousiast onthaald door Marokkanen en Marokkaanse Nederlanders. Er werd gehugd, geroepen, gezwaaid en uiteraard werden er vele selfies genomen. Waardoor we nu deze foto van de koning in een onvergetelijke trui ? hebben. Mogen we hopen op een Royal Truien Battle met alle koninklijke collega’s?

M6 in Amsterdam 2

Royal selfiekampioen

© Roi Du Maroc / Facebook © Roi Du Maroc / Facebook

M6 nam ruim de tijd voor zijn fans, zodat het aan de Herengracht wel iets weghad van een officieuze audiëntie – maar dan met een vorst in jeans. Het werd helemaal gezellig toen zijn staf thee en Marokkaanse lekkernijen kwam uitdelen. De koning staat bekend om zijn relaxte omgang met onderdanen, ondanks de soms One Direction-achtige toestanden. En hij is duidelijk de selfiekampioen onder de royals.

Tussenstop in Lisse

© Bladna © Bladna

Zijne Majesteit werd ook nog gespot in de Keukenhof: met zijn entourage is dat al snel een stoet met drie auto’s. Zijn gastheer daar was ook zijn chauffeur: Mouhcine. “Ik heb een cursus van de Keukenhof gehad en heb hem daarom een rondleiding mogen geven,” aldus Mouhcine tegen AT5. “Het is een zeer vriendelijke man. Hij wil graag praten met normale burgers en wil met iedereen op de foto. Het is echt een koning van deze tijd.”

Zijn privéjet is een Boeing

© Getty Images © Getty Images

Mohammed (hier met de Turkse president Erdogan) volgde in 1999 zijn vader op, maar is nog niet voor een officieel bezoek in Nederland geweest. Zijn roodharige vrouw Lalla Salma wel, zij was in 2013 aanwezig bij de inhuldiging van koning Willem-Alexander, maar was er deze keer niet bij. Vermoedelijk is zij met hun kinderen kroonprins Moulay Hassan (12) en Lalla Khadija (9) in Marokko gebleven. De koning reisde in stijl met zijn eigen kloeke Boeing, waarmee hij eerder ook Praag aandeed. Next stop: onbekend. Maar aangezien hij al een tijdje op pad was, gokken we op Marokko.

 

Laatste nieuws

Zie ook