Zien! Foto’s raftende Prins Harry in Nepal

Prins Harry in Nepal. En dat betekent veel verplichtingen voor de prins, maar voor ons vooral ook: veel Harry in actie....

Prins Harry in Nepal. En dat betekent veel verplichtingen voor de prins, maar voor ons vooral ook: veel Harry in actie. Het begon dit weekend voor Harry met een receptie met ministers en andere hoogwaardigheidsbekleders. En zojuist is de prins gekroond tot hoofd van Leonari (foto). Een overzicht van de activiteiten van de prins so far.

Dag 1

Deze zondag heeft de prins Bidya Devi Bhandari, de eerste vrouwelijke president van Nepal ontmoet. En daarna bracht Harry een bezoek aan de slachtoffers van de zware aardbevingen die de hoofdstad Kathmandu vorig jaar troffen. De prins werd opgewacht door vijf maagden.

Dag 2

Zo zien we Harry graag! Want vandaag was een sportieve dag voor Harry. In het westen van Nepal bezocht hij nationaal park Bardia, dat samen met en nabijgelegen park het grootste beschermde gebied voor tijgers in Azië vormt. Helaas kreeg de Britse prins geen tijgers te zien. De dieren hadden er geen zin in. Ook de twee cameravallen waar Harry langskwam lieten geen beelden van tijgers zien.

Harry probeerde nog voor de camera’s langs te ’tijgeren’, vonden wij niet erg, maar de prins zelf had toch liever een tijger gespot.

Prins Harry in Nepal © Ben Birchall – Pool/Getty Images

 

Verder konden we vandaag genieten van Harry in een rubberbootje. De prins ging namelijk raften op de Khauraha rivier:

Gelukkig had de prins ook een rust moment. De prins vervolgt zijn trektocht bij Pokhara, een stadje aan de voet van de Himalaya, waar hij zal overnachten. Maar eerst, entertainment. Prins Harry had de eer front row te zitten bij een dansopvoering van deze schattige meisjes. Daarbij draagt de prins een ‘feta’, een soort van kroon. Dus prins Harry van Wales en tevens hoofd van Leorani:

De dag wordt afgesloten met een traditioneel feestmaal:

Dag 3

Morgen zien we Harry genieten van de zonsopkomst boven de Himalaya en gaat hij langs bij een trainingskamp van de Gurkhasoldaten, elite-eenheden van het Britse leger die zijn samengesteld uit Nepalese militairen.

Woensdag vertrekt de prins weer terug naar Kathmandu. En zijn de laatste 2 dagen van prins #HarryinNepal alweer aangebroken.

Meer royalty:

Laatste nieuws