Royal covergirl: lady Amelia Windsor

Lady Amelia Windsor is Tatlers Royal Covergirl. Het is voor het eerst in acht jaar dat het societyblad weer eens een Win...

Lees ook

Lady Amelia Windsor is Tatlers Royal Covergirl. Het is voor het eerst in acht jaar dat het societyblad weer eens een Windsor wist te strikken, prinses Eugenie was in 2008 de laatste.

Hoe ladylike is Amelia? Niet zo heel erg, afgaand op haar sociale media, die louter getuigen van roken, cocktails, festivals en feesten, in blote buiktopjes en neonbikiniki’s (het is een wonder dat ze nog geen BFF is met Camille Gottlieb). Haar motto is ‘Go hard or go home’. Met andere woorden: feesten alsof je prins Harry bent. De beeldige fotosessie in het blad ? is dan ook niet helemaal representatief voor haar leven.

Amalia Windsor 3

Babyface met titel

Amalia Windsor 4
Amelia Windsor is de kleindochter van de hertog en hertogin van Kent. De hertog is een volle neef van de Queen, Amelia is dus koningin Elizabeths achternichtje. Haar vader is George Windsor, graaf van St. Andrews, haar moeder Sylvana Tomaselli. Amelia, hier met de witte fascinator, is de jongste van drie, ze heeft nog een oudere lady zus Marina en een oudere broer, Edward Windsor, die de titel lord Downpatrick draagt. Tot de eredivisie van de Windsors behoren ze niet, al stond ze voorheen wel regelmatig op het balkon van Buckingham Palace.

High society darling

Amalia Windsor
Amelia debuteerde op haar 18de op het Bal des Débutantes in Parijs. Dat is nog altijd een high society hotspot waar socialites zichzelf kunnen pitchen in de betere kringen om zo een aristo-netwerk op te bouwen. Altijd handig voor werk of om een goede huwbare partij te vinden, redeneren de organisatoren. Voor Amelia werkt het traditionele kostschool-lacrosse-debutanten-traject overigens uitstekend: ze hield er een stage bij Chanel aan over. “Het was een van de beste ervaringen die ik ooit heb gehad,” zegt ze. “Zien wat er allemaal bij een modehuis komt kijken, was heel opwindend.”

Lady heeft weinig tekst

Amalia Windsor Tatler spread
Amelia staat op de 36ste plaats in de lijn van troonopvolging. Wel zo verstandig dat ze gewoon studeert, dus. In Edinburgh, Frans en Italiaans overdag en in de avonduren acteert ze bij het studententoneel. Mocht ze doorwillen in die richting, dan zal ze toch wat meer tekst moeten hebben dan nu. Tatler had een groot interview gepland, maar maakte er uiteindelijk een modereportage van. Pure noodzaak, want het popje wilde alleen maar babbelen over de nobele dingen die ze in haar gap year voor een goed doel had gedaan. En zelfs dat was in vier zinnen gezegd. Oh dear.

 

Laatste nieuws

Zie ook