10 redenen waarom je nú de serie Making a Murderer moet kijken

'Making a Murderer' is het nieuwste pareltje van Netflix. De tiendelige documentaireserie gaat over Steven Avery: een ma...

Lees ook

‘Making a Murderer’ is het nieuwste pareltje van Netflix. De tiendelige documentaireserie gaat over Steven Avery: een man die achttien jaar lang onschuldig vast heeft gezeten, en twee jaar naar zijn vrijlating wordt aangehouden in verband met een moordzaak.

Dit zijn 10 redenen waarom je deze serie NU op je must-watch list moet zetten:

1. Iedereen heeft het er over

Maar echt: ie-de-reen. Er zijn nu zelfs al weer documentaires verschenen óver de serie. Kortom: als je een beetje mee wilt kunnen praten op feesten en partijen, dat moet je ‘Making a Murderer’ gezien hebben.

2. Je traint je emoties

Tijdens het kijken van deze serie, gaat je gevoel alle kanten op. Verbazing. Woede. Blijdschap. Verdriet. Angst. Walging. Affectie. Nou ja: als je zin hebt in ‘dingen voelen’, dan zit je met deze serie goed.

3. Je ontdekt nieuwe helden

Advocaten Jerry Buting en Dean Strang geven je weer hoop. Het zijn van die mannen die nooit opgeven, keihard werken en integer handelen. Misschien dat je stiekem zelfs een klein beetje verliefd wordt. Een héél klein beetje.

4. Mannen vinden ’m ook leuk

Er zijn maar weinig series die je samen met je vent kunt kijken, want óf er is te veel geweld voor jouw smaak, óf er is te veel zoetsappigheid voor zijn smaak. ‘Making a Murderer’ is de oplossing: hij blij, jij blij.

5. Je voelt je Sherlock Holmes

Er komt zo veel gedetailleerde informatie voorbij, dat je niet anders kan dan in detectivemodus schieten. Want misschien ontdek je wel iets wat verder iedereen over het hoofd gezien heeft!

6. De sterren kijken ook

Kim Kardashian. Mia Farrow. Ricky Gervais. Gigi Hadid. Rosie O’Donnell. Mandy Moore. Mindy Kaling. Chrissy Teigen. Alec Baldwin. Ze hebben allemaal één ding gemeen: ze hebben de serie gekeken en waren hooked.

MandyMoore

7. Je bent er snel klaar mee

Als ‘Making a Murderer’ één ding bewijst is het jouw gebrek aan ruggengraat. Je kunt namelijk gegarandeerd niet stoppen met kijken – ook al moet je de was doen, sporten en koffie drinken met vriendinnen. Voordeel: na één weekend heb je waarschijnlijk de hele serie gezien.

8. Je gaat docu’s nog meer waarderen

Deze documentaireserie is gemaakt gedurende een periode van tien jaar. Tien! De mensen die achter ‘Making a Murderer’ zitten, deden niet aan grote-stappen-snel-thuis: zij hebben hun leven jarenlang om deze docu laten draaien, en passie levert subliem materiaal op.

9. De serie is simpelweg steengoed

Schreeuwen tegen je tv, met open mond kijken wat er nu weer gebeurt, vriendinnen-die-ook-kijken bellen om even te kunnen ventileren: ‘Making a Murderer’ zit zo verdomd goed in elkaar, dat dit zomaar je nieuwe favoriet zou kunnen zijn.

10. Het is nooit klaar

Als je de tien afleveringen allemaal gekeken hebt, begint het eigenlijk pas. Want het internet staat vol met theorieën. Klopt het allemaal wel wat je gezien hebt? Wat is er online nog meer te vinden? En vooral: wie heeft er nog meer gekeken en wat denkt hij of zij er over?!

Ook lezen! 11 dingen die je nog niet wist over de film The Notebook

Laatste nieuws

Zie ook