10 tips tegen statisch haar

Op koude dagen kan je haar best statisch aanvoelen. Dat komt doordat de luchtvochtigheid in de winter lager is dan gedur...

Lees ook

Op koude dagen kan je haar best statisch aanvoelen. Dat komt doordat de luchtvochtigheid in de winter lager is dan gedurende de rest van het jaar. Met deze 10 tips tegen statisch haar blijft je haar in model.

Als er meer vocht in de lucht zit, komt er een klein laagje water op je haar en huid. Dat laagje zorgt ervoor dat je geen last hebt van statische lading. Maar in deze tijd van het jaar is dat laagje ver te zoeken, en wordt je haar statisch. Nu kun je natuurlijk de hele winter met een muts op lopen (wel lekker warm) zodat je haar niet recht overeind gaat staan, maar met deze 10 tips tegen statisch haar kom je de winter ook probleemloos door.

1. Gebruik een metalen kam

In de winterperiode is het niet handig om een borstel te gebruiken. Borstels zorgen voor teveel wrijving en daar gaat je haar van overeind staan. Gebruik daarom een kam. Niet eentje van plastic, die maakt het juist nog erger. Ga voor een metalen exemplaar: die haalt de statische lading uit je haar.

2. Spuit je kam in met haarlak

Super handig: spuit wat haarlak in je kam en kam hiermee door je handdoekdroge haar.

3. Gebruik conditioner met siliconen

Een must. Een conditioner op siliconenbasis legt een soort schild om je haar. Dit zorgt ervoor dat de statische lading geneutraliseerd wordt.

4. Wrijf een droogtrommeldoekje over je haar

Deze doekjes zijn niet alleen perfect voor je was, maar halen ook de statische lading uit je haar. Wrijf met een doekje over je droge haar en weg Fido Dido-effect.

5. Was je haar niet te vaak

Probeer je haar wat minder regelmatig te wassen en gebruik niet te veel shampoo. Shampoo droogt je haar uit en droogte maakt statisch.

6. Hydrateer je haar met haarolie

Droogte zorgt voor wrijving en statisch geladen haar. Je moet er dus voor zorgen dat je haar niet uitdroogt. Hydrateer het daarom in de winter wat vaker met haarolie.

7. Föhn je haar zo min mogelijk

Van föhnen droogt je haar uit. Mocht je echt niet zonder te föhnen de deur uit willen omdat het buiten vriest, föhn je haar dan op een lage stand.

8. Plaats een luchtbevochtiger in je slaapkamer

Met een luchtbevochtiger in je slaapkamer bevochtig je niet alleen ’s nacht je huid, maar ook je haar. En dat scheelt een hoop statische lading!

9. Draag geen wollen of synthetische kleding

Op koude, droge dagen wordt je haar ontzettend statisch van wollen of synthetische kleding. En dat ‘wollen’ we niet.

10. Handcrème is je beste vriend

Soms merk je pas onderweg dat je haar wat statisch is. Handcrème is een aanwinst voor je huid én haar. Verdeel wat handcrème over je handen en wrijf daarna zacht door je haar. Nu heb je niet alleen superzachte handen, maar ook ontladen haar.


Lees ook: nooit meer statische kleding met deze tips

Laatste nieuws

Zie ook