Leuke nieuwe klus voor Kate

Leuke nieuwe klus voor Kate, want de hertogin van Cambridge gaat een prestigieuze taak van de Queen overnemen die haar o...

Lees ook

Leuke nieuwe klus voor Kate, want de hertogin van Cambridge gaat een prestigieuze taak van de Queen overnemen die haar op het sportieve lijf is geschreven. Kate (34) wordt beschermvrouwe van de All England Lawn Tennis & Croquet Club, die elk jaar de kampioenschappen op Wimbledon organiseert. Koningin Elizabeth heeft die taak de afgelopen 64 jaar uitgevoerd, maar is geen uitgesproken tennisliefhebber. Sinds haar eerste bezoek in 1957 heeft ze slechts drie keer de kampioenschappen bijgewoond. Kate daarentegen, was al voor ze verkering kreeg met William op de tribunes te vinden. Ze zit hier naast Judy Murray, de moeder van Andy Murray.

Kate is dol op tennis

© Racked.com © Racked.com

Waarschijnlijk wordt de benoeming op 27 juni bekend gemaakt, bij de start van het toernooi op Wimbledon. Kate tennist al haar hele leven, hier staat ze als derde van links, op een foto van haar tennisteam op kostschool. Met een zere knie, de bikkel!

Harry krijgt er de rugby’ers bij

Kate tennis 3

De wisseling van de wacht heeft alles te maken met het feit dat de Queen het wat rustiger aan wil gaan doen in de aanloop naar haar 90ste verjaardag. Zo zal haar lievelingsschoondochter gravin Sophie er taken bijkrijgen en een aanzienlijk prominentere rol gaan spelen binnen de koninklijke familie. Bronnen vermelden bovendien dat prins Harry (31) beschermheer zal worden van de Rugby Football Union (RFU). Dat is de leidende rugby-organisatie in Engeland, die de Queen 65 jaar onder haar hoede heeft gehad. Ook dit is een uitstekende match, gezien Harry’s liefde voor sport in het algemeen en voor rugby in het bijzonder. Prins William tenslotte, zal vermoedelijk beschermheer worden van de Football Association.

Laatste nieuws

Zie ook