Royal Dirty Little Secrets

Royal Dirty Little Secrets, ze gaan letterlijk in rook op. Want de nationale rolmodellen en landelijke symbolen zijn off...

Lees ook

Royal Dirty Little Secrets, ze gaan letterlijk in rook op. Want de nationale rolmodellen en landelijke symbolen zijn officieel allemaal voor een gezonde levensstijl en promoten sport, fruit, kamperen en frisse lucht. Maar steken stiekem – of in het geval van koningin Margrethe openlijk én bij de kleinkinderen – nog graag een sigaretje op. Officieel zijn het natuurlijk allemaal niet-rokers. Maar het fijne van een paleis is dat er nog ouderwetse rookkamers zijn. En het fijne van royal zijn, is dat mensen niet zo snel tegen je zeggen dat het niet mag: prinses Caroline steekt er in New York gewoon een op bij Cipriano op. Daarom, een compilatie inhalerende heren en dampende dames. Te beginnen met…

 Aah, de frisheid van de fjorden!

© ru-royalty livejournal © ru-royalty livejournal

Kroonprinses Mette-Marit, je weet wel, die frisse schoonheid van Noorwegen, neemt hier even een rookpauze. Als we ons niet vergissen staat echtgenoot Haakon gulzig naast haar te kijken om ook een trekje te nemen. En aan zijn baard te zijn is de foto nog redelijk recent. ‘Eeuwig zingen de bossen’, ook met een Marlboro.

Dat verdraaide rookverbod ook…

© ru-royalty livejournal © ru-royalty livejournal

Bij de Grimaldi’s roken ze zo’n beetje allemaal. Stephanie en Pauline openlijk, Beatrice en Pierre sneaky, maar ze staan in ieder geval wel buiten aan hun gezondheid te werken. Altijd classy, socialites met een peuk op de stoep.

‘Ga je even mee roken?’

© ru-royalty livejournal © ru-royalty livejournal

Of Andrea en Tatiana nog roken nu ze kleine kinderen hebben is niet bekend. Tatiana hebben we in ieder geval al heel lang niet meer met een sigaret gezien. Maar in hun verkeringstijd was het een gemeenschappelijke factor die altijd een excuus gaf om samen even naar buiten te stappen.

Lighting up Luxemburg

© ru-royalty livejournal © ru-royalty livejournal

Oké, het was een spannend etmaal. Je trouwt niet elke dag voor het oog van de wereld. Maar gevaarlijk is het wel om je als kroonprins onbespied te wanen te midden van honderden gasten en cameraploegen. Laten we het er maar op houden dat Guillaume hier een rokend romantisch momentje met Stéphanie heeft.

In vuur en vlam voor elkaar

© ru-royalty livejournal © ru-royalty livejournal

Koningin Margrethe van Denemarken is de grootste royal roker van allemaal. Het vormde zelfs de basis van haar relatie met prins Henrik. Het contact werd gelegd toen ze hem op een feestje om een vuurtje vroeg en het is vanaf dat moment hun grootste hobby gebleven.

En in Nederland?

© Cotilleando.com   © Cotilleando.com

Uit de ‘Oranjebitter Saga’ die prinses Margarita HP/De Tijd gunde valt op te maken dat de Oranje stevige rokers zijn of destijds dan toch waren. Of dat nog steeds zo is, is onbekend. Als ze al roken, doen ze het in ieder geval heel slim nooit in het openbaar. Vandaar dat we het met een oud kiekje van Máxima doen. Laten we hopen dat haar longen inmiddels even lelieblank zijn als haar jurk.

En zij is gestopt!

© ru-royalty livejournal © ru-royalty livejournal

Camilla rookte ruim dertig jaar lang zo’n tien sigaretten per dag. Het was zo’n beetje het enige waar kroonprins Charles en zij ruzie over hadden: hij vindt het een smerige gewoonte en zet zich al jaren in voor de antirooklobby. Blijkbaar ook thuis. Vorig jaar bracht Camilla haar inhalatiemomentjes terug naar drie per dag en heeft het uiteindelijk helemaal opgegeven. “Ik ben niet zozeer met roken gestopt, roken is met mij gestopt,” zegt ze. “Ik had een hardnekkig hoestje, ik kreeg er hooikoorts bij, ik was er klaar mee.”

Laatste nieuws

Zie ook