6 dingen die prinses Caroline liever stil houdt

6 dingen die prinses Caroline liever stil houdt, omdat ze niet zo chic zijn. Het zouden er met gemak zevenentwintig kunnen worden, want madame is een kleurrijke type onder al die onbewogen chic van Chanel.

Lees ook

6 dingen die prinses Caroline liever stil houdt, omdat ze niet zo chic zijn. Het zouden er met gemak zevenentwintig kunnen worden, want onder al die statige kledij van Chanel huist een kleurrijk typetje.

LEES OOK: Prinses Caroline keer op keer tijdloos en chic

Ze adoreert haar gladharige teckels en stelt zowel haar lever als haar longen ferm op de proef, zonder zich daar ooit voor te verontschuldigen. En ze roddelde met wijlen huisvriend Karl Lagerfeld over iedereen die ze kenden (en dat is de hele society). Kortom, een vrouw naar ons hart, die liever niet wil dat andere mensen weten dat ze op feestjes haar eigen VIP hoek heeft, om niet met het plebs te hoeven mixen. What else?

1 Ze rookt als een schoorsteen

© Pool / Getty Images

De prinses kettingrookte zich onverstoorbaar door de jaren tachtig en negentig heen en stak er zelfs af en toe een op als ze zwanger was. Hier rookt ze romantisch synchroon met haar derde echtgenoot, prins Ernst-August van Hannover.

Drie pakjes per dag haalt Caroline tegenwoordig niet meer, maar ze rookt nog vrolijk door de strenge New Yorkse antirookregels heen. En niemand die er iets van durft te zeggen. Dat ze vrijwel altijd iets te laat is, heeft alles te maken met het feit dat ze vooraf, of het nu een werkbezoek of een gala is, altijd nog even een sigaret wil wegwerken in de privacy van haar geblindeerde auto. Want officieel rookt ze niet, weet je wel?

2 Ze kent het nachtleven van Parijs

Caroline 59 1977

Als tiener lag Caroline hevig overhoop met haar ouders en kwam ze regelmatig negatief in het nieuws door frivole uitspattingen. In de hoop dat een nieuwe start de verhoudingen zou verbeteren, verhuisde prinses Gracia met haar oudste dochter naar Parijs. Het doel was dat Caroline daar braaf filosofie zou gaan studeren aan de Sorbonne. In plaats daarvan bestudeerde de prinses vooral het nachtleven en de verschillen tussen de duurdere champagnelabels. Ze was er de koningin van de disco, leefde op nicotine en bubbels en haalde er nog vaker de voorpagina's dan in Monaco.

3 Uit wraak trouwde ze een playboy

© Jack Tinney / Getty Images

In een ultieme poging zich los te maken van het protocol en alle regels van haar ouders, werd Caroline eind jaren zeventig hevig verliefd op een veel oudere playboy en boulevardier, Philippe Junot. Ze trouwden in 1978, hij was haar al ontrouw op de huwelijksreis. Het huwelijk eindigde twee eenzame jaren later in scheiding. Junot zou een fors bedrag aan zwijggeld hebben meegekregen, uit haar trustfonds.

4 Ze pikte de man van haar vriendin

© Palais Princier

Caroline trouwde drie jaar later met Stefano Casiraghi, die ze "de liefde van mijn leven" noemde. Het huwelijk was alleen voor de wet, de katholieke werk weigerde haar huwelijk met Junot nietig te verklaren. Stefano en Caroline kregen samen drie kinderen: Andrea, Pierre en Charlotte (zie foto). Caroline, zeer katholiek, had het echter blijvend moeilijk met het feit dat ze niet ook voor het oog van God konden trouwen. En lobby'de schaamteloos bij de paus, om het toch voor elkaar te krijgen.

Stefano maakte het niet meer mee: hij verongelukte in 1990. Twee jaar later streek men in Rome alsnog met de hand over het roomse hart en verklaarde dat haar huwelijk met Junot echt voorbij was, zodat ze vrij was om te hertrouwen, zowel wettelijk als religieus. En dat deed ze ook: ze pikte eerdergenoemde prins Ernst-August af van haar goede vriendin, Chantal Hochuli.

5 Ze is tuk op haar titel

© Pool / Getty Images

Prinses Caroline van Monaco hertrouwde in 1999 met prins Ernst-August van Hannover. Hoewel deze prins niet zo bekend is, behoort hij wel tot veel hogere adel dan de Grimaldi's. Betere bling ook: ze draagt hier de Braunsweich tiara, een Duits topstuk. Caroline nam bliksemsnel zijn titel aan, promoveerde van Doorluchtige tot Koninklijke Hoogheid en werd zo salonfähig dat ze mocht aanschuiven bij royal weddings. Zoals bij die van kroonprins Frederik en prinses Mary van Denemarken in 2004. Een mooie overwinning, want eerder deden de Europese royals nogal nuffig over all things Monaco. Met Ernst beleefde Caroline een paar mooie jaren, tot het huwelijk stukliep op zijn boerse manieren. Het stel leeft inmiddels al jaren gescheiden van tafel en bed, maar officieel scheiden is er niet bij. Dan moet de prinses de Hannovertitel inleveren en is haar dochter Alexandra de hoogste royal in de hele familie. Er zijn grenzen aan wat een ambitieus meisje van 63 kan verdragen.

6 Ze heeft lak aan het protocol

© PLS Pool / Getty Images

"Ik mocht geen bikini, geen jeans en andere meisjes wel," zegt prinses Caroline, hier met kleinzoon Sasha. "Ik vond dat belachelijk. Wat ik moest doen, ging altijd voor wat ik wilde doen. Voor mijn kinderen heb ik altijd meer vrijheid gewild. Ik heb het hen kunnen geven, dat geeft me veel voldoening." Zowel Andrea als Charlotte kregen buitenechtelijke kinderen. Caroline verwelkomde hun partners hartelijk. Trok zich niets aan van tut-tuttende aristo's en hovelingen. Liep voor het oog van de wereld stralend rond met haar kleinkinderen. En maakte zo alsnog haar punt, tegenover het hof. Cool. En dan nu weer een peuk, graag.

 

BEELD: GETTY IMAGES

Laatste nieuws

Zie ook