Hoe is het nu met prinses Pushy?

Hoe is het nu met prinses Pushy? Het is al een tijdje stil rond prinses Michael van Kent en dat is altijd een veeg teken...

Lees ook

Hoe is het nu met prinses Pushy? Het is al een tijdje stil rond prinses Michael van Kent en dat is altijd een veeg teken. Misschien dat ze ligt te treuren op een divan omdat ze any moment now weer oma kan worden “en dat onherroepelijk zo oud klinkt”. Misschien moet ze zich van de Queen koest houden omdat ze haar luxe appartement van 21 (!) kamers in Kensington Palace omschrijft als “afzien, zo’n flatje”. Of misschien was haar opmerking dat “dieren geen rechten hebben omdat ze geen belasting betalen, geen bankrekening hebben en niet stemmen” toch een brug te ver voor dierenminnend Engeland: Twitter ontplofte. Ter ere van haar 71ste verjaardag – congrats princess! – de prinses in 19 kernachtige quotes, over hoe royal ze wel niet is én hoe plat ze kan zijn.

Over Duits zijn:
“Ik heb mezelf nooit als Engels beschouwd. Zowel mijn man als mijn zoon zeggen dat ik de Engelse humor niet begrijp. En zij begrijpen niet altijd wat ik grappig vind of als ik iets ironisch bedoel. Het is toch… anders.”

Waarom haar boeken geen seksscènes hebben:
“Ik schrijf geschiedenis en niemand weet wat er achter de deur van het boudoir gebeurde. Dus ik ga niet ‘Fifty Shades of Royal Purple’ schrijven. Nou ja, dat zou wel kunnen, maar dan zou ik in een kamer in de Tower gevangen worden gezet. Beeldig ingericht, dat dan weer wel. Ik ben tenslotte binnenhuisarchitect geweest.”

Prinses Michael 2

Over de verkoop van haar kasteel:
“Downsizen is echt het lelijkste woord wat ik ken. Ik ben niet gemaakt om te downsizen, ik ben er te fijnzinnig voor.”

In welke andere tijd ze graag geleefd zou hebben:
“Frankrijk voor de revolutie. Dat was de meest geweldige tijd, de enige tijd waarin je la douceur de vivre had. Als je tenminste een royal was, want als je het veld moest omploegen, was het een ander verhaal.”

Over haar werkethos:
“Ik ben een workaholic. Een Steenbok, het zit in mijn karakter. Ik heb bij de nonnen op school gezeten, ik naaide beter dan welke nanny die we ook hadden. En mijn vader had een boerderij in Afrika. Heb je wel eens de ingewanden uit een bok gehaald?”

© Stuart Wilson / Getty Images © Stuart Wilson / Getty Images

Over bezuinigingen I:

“Ik lijd enorm onder de economische crisis. We hebben dramatisch bezuinigd. We gaan nooit meer uit eten, tenzij het bij mensen thuis is. We gaan nooit meer naar restaurants, dat is te extravagant. We nodigen mensen hieruit. Ik kook. Nou ja, bij een dinertje huur ik een cateraar.”

Ik ben dol op easyJet. Het is de enige rechtstreekse vlucht op Biarritz.

Over moeten plassen met het plebs:
“Alles is tegenwoordig anders op Wimbledon. Er is nog maar één wc voor de hele Royal Box.”

© Mike Hewitt / Getty Images © Mike Hewitt / Getty Images

Over haar stamboom I:

“Ik heb meer blauw bloed in mijn aderen dan welke andere persoon die in de Royal Family is getrouwd, sinds prins Philip.”

© Getty Images © Getty Images

Over haar stamboom II:

“Ik ben dol op Franse geschiedenis. Ik stam af van praktisch elk belangwekkend historisch figuur in de ‘The Queen of Four Kingdoms’ en van alle christelijke koningshuizen.”
Prinses Michael boekpresentatie

Over afstammen van Catherine de Grote en Marie-Antoinette:
“Diep van binnen hoor ik altijd mijn moeders woorden: 900 jaar blauw bloed moet iets waard zijn.”

Over haar voorouders:
“Soms zeggen mensen: ‘Nou ja, we stammen allemaal af van Adam en Eva’. Maar stam je direct af van Karel de Grote? En van de heilige koning Lodewijk IX? Ik wel.”

© Jorge Herrera / Getty Images © Jorge Herrera / Getty Images

Een wegrestaurant openen? Geen probleem, alles voor een gratis maaltijd.

Over haar Burmese kat:
“Ruby is goddelijk, maar zoals ik altijd tegen haar zeg: ‘Als je stout bent, laat ik een hoed van je maken!”

Over prins Harry verkleed als nazi:
“De pers zou er niet zo’n punt van hebben gemaakt als hij een communistisch uniform met een hamer en sikkel had gedragen.”

Over haar kleindochter Maud:
“Ik heb haar één keer opgepakt. Toen begon ze meteen te huilen, dus heb ik haar snel weer neergelegd. Freddie vindt Maud een enige naam, veel andere mensen ook. Ik niet. Ik zal er wel aan wennen. Alles went uiteindelijk.” Enter martelaarsblik.

Prinses Diana? Bitter en vals.

Over het feit dat vrouwelijke bavianen hun positie in de groep erven:
“Ik heb altijd geweten dat als mensen – die niet zijn zoals wij – zeggen dat erfelijke hiërarchie geen deel uitmaakt van de menselijke natuur, ze het mis hebben. Nu heb ik evolutionair bewijs!”

© Kirsten Sinclair / Getty Images © Kirsten Sinclair / Getty Images

Over de zin van haar leven:
“Ik denk dat ik hier ben om de kwaliteit van mijn leven te verbeteren.”

Laatste nieuws

Zie ook