Niet kijken als je zwaar hebt getafeld

Niet kijken als je zwaar hebt getafeld, want zo zie je prins Albert van Monaco niet vaak (en vermoedelijk ook liever nie...

Lees ook

Niet kijken als je zwaar hebt getafeld, want zo zie je prins Albert van Monaco niet vaak (en vermoedelijk ook liever niet). De Santa duik in zee is voor het goede doel, maar het blijft toch iets ongemakkelijks hebben, deze blote joligheid. Zeker gezien het feit dat het prinselijke embonpoint meestal keurig verborgen blijft onder een maatcolbert. Maar ook een prins wil wel eens gek doen. Kerst schijnt dat in meer royals loste maken – niets menselijks is hen vreemd – want ook bij anderen slaat na teveel eten, teveel familie en teveel gezelligheid rond de kerstboom de meligheid toe. Een korte bloemlezing van wat we zoals zijn tegenkomen, de afgelopen dagen.

De mutsen van Monaco

Kerst Monaco
Prinses Stephanie van Monaco slaat hier toe met haar kinderen, van links naar rechts Pauline Ducruet, Camille Gottlieb en Louis Ducruet. We kunnen niet zeggen hoe gelukkig het ons maakt dat Hare Koninklijke Hoogheid gewoon een afdruiprekje in haar keuken heeft staan. En stickers op haar vuilnisbak heeft.

Ingrid is totally over it

Kerstshoot noren 3
Prinses Ingrid van Noorwegen is in de fase dat ze het niet cool meer vindt om gezellig op commando te lachen. Al helemaal niet voor een boom vol Noorse vlaggen en Avalanche+ rozen. En zeker niet in een tuttig geruite overgooier. Serieus, haar ouders zouden beter moeten weten. Haar moeder? Is de ergste van allemaal, die wilde eerst dat ze dit ? zou aantrekken.

Mette-Marit slaat een beetje door

© Getty Images © Getty Images

Oké, dit is een al wat oudere foto van kroonprinses Mette-Marit op de kerstmarkt. Maar het liefst zou ze in Oud-Noorse stijl kerst vieren, compleet met het Viking equivalent van oorijzers en kraplappen. Het vestje dat ze draagt heet een bunad. Waar dochter Ingrid dus niet dood in gezien wil worden. Ze moet maar gauw besties worden met Elisabeth van België, die alles weet van koele blikken op haar moeder werpen.

Elisabeth krijgt haar zin

© Belgische Monarchie © Belgische Monarchie

Nu we het toch over de pittige hertogin van Brabant hebben, die boekte een leuke overwinning wat betreft haar outfit voor het verplichte kerstconcert. Geen dikke maillot meer, maar een panty (en zus Eléonore liftte meteen leuk mee). Elisabeth bleef bovendien elke vorm van tuttige borduurwerk bespaard. En haar rok is voor de verandering korter dan die van haar moeder Mathilde (die hier haar beste Quality Street impressie geeft). Well played, prinses!

‘Santa baby, hurry down the chimney…’

© Chris Jackson / Getty Images    © Chris Jackson / Getty Images

Waar prins Harry is, is het feest, zoveel is duidelijk. Hij wist zelfs kerstsfeer te brengen in het zinderende Lesotho. De kerstmuts helpt, maar het is toch vooral Harry zelf die we graag leuk verpakt onder de boom hadden gevonden. Kerstmis 2016 dan maar?

Laatste nieuws

Zie ook