Koninklijke Kerststerren stralen overal

Het leed dat Koninklijke Kerstster heet. Royals zijn namelijk soms net echte mensen, zolang hun kinderen nog klein zijn,...

Lees ook

Het leed dat Koninklijke Kerstster heet. Royals zijn namelijk soms net echte mensen, zolang hun kinderen nog klein zijn, worden ze schaamteloos ingezet voor het uitdragen van de kerstgedachte. Hoger kan de aaibaarheidsfactor van de monarchie haast niet worden. Neem Victoria van Zweden, die hier samen met man en kind genoeglijk koekjes bakt voor de camera. Estelle vindt het allemaal nog schitterend, die zou desnoods nog stralend als kerstelf optreden. Dus een kerststrik, daar doet ze niet moeilijk over. Zoals de meeste koninklijke kerstkinderen zich gewillig schikken in het fotomomentje dat alle republikeinen tijdelijk het zwijgen oplegt. Geniet even mee van de royal kerstgedachte (grinnikende royal ouders optioneel).

Overgooier vol traditie

© Norwegian Monarchy © Norwegian Monarchy

In Noorwegen waren in 2004 Maud en Ingrid de klos. Het jurkje van Ingrid, op de arm bij haar vader Haakon, is niet goed te zien, maar volledig geborduurd met sneeuwvlokken en rendieren. Maud, hier in de armen van haar moeder, prinses Märtha Louise, komt er minder genadig af in een overgooier met traditionele Noorse patronen. Marius komt nog goed weg, met zijn blauwe spencer.

Prins Harry de Herder

© Georges De Keerle / Getty Images © Georges De Keerle / Getty Images

Prins Harry ambieerde in 1988 de rol van kerstengel, omdat hij in de veronderstelling leefde dat hij dan aan kabels boven het toneel zou mogen ‘vliegen’. Dat leek hem wel spannend, namelijk. Toen bleek dat zijn school meer mikte op een lowbudget uitvoering van het kerstspel, schikte hij zich in een rol als herder. Hij loopt hier als tweede van links met een blauw tafelkleedje van Ikea om zijn hoofd door Londen.

Belgische kerstkleedjes

© Mark Renders / Getty Images © Mark Renders / Getty Images

Prinses Elisabeth, prinses Laetitia Maria en prinses Louise werden voor een kerstconcert in het paleis opgetuigd in echte kerstkleedjes, compleet met accessoires. Het concert zelf was nog best een zit, maar de rode creatie van Elisabeth was wel mooi meteen uitverkocht.

Alexandra’s luidruchtige muts

© Pascal Le Segretain /  Getty Images © Pascal Le Segretain / Getty Images

Getooid met een Santa-muts deelde prinses Alexandra van Hannover deelde in 2009 cadeautjes uit aan Monegaskische kinderen. In de muts zat ook een chip die kerstliedjes afspeelde, maar die had haar moeder prinses Caroline er al uitgeknipt, vanwege ‘iets teveel feestvreugde’. Oh dear…

Zweedse lakens

Royal kerstkinderen Zweden
Tegen de tijd dat Estelle van Zweden gaat muiten over haar rol als kerstmascotte, kan ze altijd deze foto nog eens tevoorschijn halen. Van links naar recht haar moeder Victoria, oom Carl Philip en tante Madeleine, zo te zien tijdens een kerstuitvoering ‘en famille’. Waarvoor minimaal twee lakens zijn gesneuveld. Victoria is een schattig engeltje, Carl Philip een soort kersttovenaar en luidkeels zingende Madeleine is nog altijd dol op pofmouwen, het zat er al jong in.

Estelle, de enige echte kerstster

© Kungahuset.se © Kungahuset.se

En omdat we nu toch helemaal in de stemming zijn alsnog onze favo kerstfoto van Estelle als kerstprinses in 2012, met een strikje dat haar moeder met zeer veel moeite in haar babyhaar heeft weten te krijgen. Hare Koninklijke Hoogheid is not amused. Die kerstman gaat er zo aan, zoveel is duidelijk.

Laatste nieuws

Zie ook