10 redenen om dol op de Mini-Monaco’s te zijn!

10 redenen om dol op de Mini-Monaco's te zijn, te beginnen met het feit dat ze vandaag hun eerste verjaardag vieren. Jaw...

Lees ook

10 redenen om dol op de Mini-Monaco’s te zijn, te beginnen met het feit dat ze vandaag hun eerste verjaardag vieren. Jawel, precies twaalf maanden geleden werd de troonopvolging van Monaco veilig gesteld. Haalde Andrea Casiraghi opgelucht adem. En grimlachte zijn moeder prinses Caroline zich door een prinselijk kraambezoek heen, want die had stiekem gehoopt dat haar zoon toch de nieuwe vorst zou worden. Niets daarvan, dat wordt prins Jacques, nu nog de ‘kruipende motormuis’ van het Palais Princier, zoals zijn vader zegt. En ooit dus de vorst van Monaco, ongetwijfeld bijgestaan door zijn gedecideerde tweelingzus, die nu al pittig uit haar ogen kijkt. Vandaar, 10 x hoera voor Gabriella en Jacques!

 1 Hun vader heeft een kersthemd!

© Palais Princier © Palais Princier

Zo’n beetje rechtstreeks uit het kraambed toonde trotse moeder Charlene, die hier zo te zien wel wat Pleegzuster Bloedwijn kan gebruiken, haar dochter en zoon. Het liep tegen kerst, zodat prins Albert zich speciaal in een seasonal overhemd had gestyled. Zelden hebben we zoveel make-up op kersverse ouders gezien. En zelden werden royals baby’s zo snel al aan de wereld getoond. Cute!

 2 Ze leveren fijne binnenkijkers op

© Monaco Princely Family Instagram © Monaco Princely Family Instagram

We hebben ongekend kunnen genieten van alle kiekjes van het interieur van het Roze Paleis sinds de tweeling is geboren. Hier wacht het gezin op 7 januari op de balkonpresentatie van hun kroost. In dit vertrek verzamelen de Grimaldi’s zich altijd als er iets te wuiven valt. De tweeling is hier bijna vier weken.

3 Ze werden gedoopt en gaven geen kik

© Pascal Le Segretain / Getty Images © Pascal Le Segretain / Getty Images

Het dopen was best een dingetje: lange mis, heel veel mensen, spotlights, camera’s – je zou van minder gaan snikken als je nog geen vijf maanden bent. De tweeling hield zich echter groot, keek elkaar af en toe eens onderzoekend aan en was zelfs bestand tegen de Mediterrane zon op hun oogverblindende doopjurken. “Ze zijn zo lief,” zei prinses Charlene na afloop. “Ik zou ze de hele dag kunnen knuffelen.”

4 Hun nanny’s geven óók wuifles

© PLS Pool / Getty Images © PLS Pool / Getty Images

Bij de festiviteiten rond het feit dat hun vader tien jaar op de troon zat, liet met name Gabriella zien dat ze gevoel heeft voor het volk. Dat deed ze door op het balkon in ieder geval wakker te blijven, dit in tegenstelling tot haar broer. En ja, in de hand van Gaby’s nanny spotten we de beroemde speen, het favoriete accessoire van het prinsesje, met haar eigen naam erop.

5 Ze maakten kennis met colour locale

© PLS Pool / Getty Images © PLS Pool / Getty Images

Voor de ‘Pique Nique Monegasque’ in augustus werd het duo in de plaatselijke klederdracht gehuld. Jacques lijkt zo zijn twijfels te hebben, Gabriella lijkt vooral gefascineerd door de dansers (en uiteraard haar costumized speen). Albert omschreef zijn zoon op deze dag als ‘nieuwsgierig en luidruchtig’ en zijn dochter als ‘vrolijk en zo lief dat ik haar niets kan weigeren.’ Nu al? Dat belooft wat!

6 Hun ouders hebben het samen weer leuk

© Monaco Princely Family Instagram © Monaco Princely Family Instagram

Het huwelijk van de Grimaldi’s mag dan… origineel zij, door de komst van de tweeling zijn prins Albert en prinses Charlene duidelijk weer wat naar elkaar toegegroeid. Ze lieten zich zelfs samen met hun kinderen fotograferen in de tuin van het paleis, waarbij volgens de fotograaf “veel werd gelachen”. Dat klinkt goed en voor Gabriella en Jacques is het ook alleen maar fijn om blije ouders te hebben.

7 Jacques staat reeds goed in een pak

© Monaco Princely Family Instagram © Monaco Princely Family Instagram

Laten we hopen dat dat de Mini-Monaco’s entre nous gewoon in speelpakjes mag rondkruipen die makkelijk in de was kunnen. Voor officiële momenten tonen ze dezelfde inschikkelijkheid als prins George voor zijn Little Lord Fauntleroy look. Jazeker, dit is het eerste pak van Jacques. Voor het bijbehorende vest: zie no 5.

8 Gabriella heeft al tulbandtraining

© Die Aktuelle Magazine © Die Aktuelle Magazine

Gabriella heeft méér accessoires dan alleen haar speen, ze heeft ook een riante collectie haarbanden. Niet dat ze al haar heeft, maar als moeder moet je wat, voor er serieuze staartjes of vlechtjes kunnen worden gemaakt. Jacques lijkt ons niet rouwig te zijn dat hij geen haarband heeft. En voor Gabriella is het een goede training: oma Grace was dol op tulbanden en zou vast en zeker roepen dat je er niet vroeg genoeg mee kunt beginnen.

9 Gabriella scoorde haar eerste cover

© Point de Vue © Point de Vue

Bij het wuifmoment voor de Nationale Dag was de tweeling weer van de partij. Voor ze het balkon opgingen knuffelde prins Albert zijn zoontje nog eens en liet prinses Charlene zien dat Gabriella het lopen bijna onder de knie heeft. Altijd handig, antislipsokken op antiek gepolijst parket!

10 Ze zijn nú al sociaal bewust (en cool)

© PLS Pool / Getty Images © PLS Pool / Getty Images

De tweeling werd door hun ouders meegenomen op de March for Climate en lag relaxed te demonsteren in de duobuggy. Gabriella wees wat aan, showde haar Uggs en gouden jasje en koesterde haar knalroze speen, waarmee ze nu al helemaal Beau Monde is. Jacques chillde op sneakers en channelde zijn inner cool boy. Bon anniversaire, sweeties!

Laatste nieuws

Zie ook