Terugblik: Grace Kelly

Terugblik: Grace Kelly. De Amerikaanse actrice werd op 12 november 1929 geboren, ze overleed op 14 september 1982 in Fra...

Lees ook

Terugblik: Grace Kelly. De Amerikaanse actrice werd op 12 november 1929 geboren, ze overleed op 14 september 1982 in Frankrijk. Grace was een prachtvrouw die een en al glamour uitstraalde. Een terugblik op deze bijzondere dame.

Terugblik: Grace Kelly Grace Kelly © Getty Images

Carrière

Grace had een Ierse vader en Duitse moeder. Ondanks dat haar familie niet blij was dat ze actrice wilde worden, speelde Grace haar eerste rol toen ze 22 was. Daarna verscheen ze in verschillende films, waaronder drie van Alfred Hitchcock en in de western High Noon. In 1995 ontving Grace een Oscar voor beste actrice in de film The Country Girl. In 1956 speelde ze in haar laatste film: High Society.

Grace Kelly Grace Kelly © Getty Images

Prinses Garcia

De reden waarom Grace moest stoppen met acteren, was haar huwelijk met prins Reinier III van Monaco. Ze trouwden in april 1956 en kregen drie kinderen. Voor haar huwelijk had ze een korte, geheime affaire met acteur Bing Crosby.

Grace Kelly Grace Kelly © Getty Images

Overlijden

Op 52-jarige leeftijd kreeg prinses Garcia een beroerte terwijl ze achter het stuur zat. Ze kwam in een ravijn terecht. De volgende dag overleed ze in het ziekenhuis in Monaco. Er gingen lang geruchten dat niet Grace, maar haar dochter, de 17-jarige prinses Stéphanie, zonder rijbewijs achter het stuur zat. Zij liep slechts lichte verwondingen op.

Grace Kelly Grace Kelly © Getty Images

 

Laatste nieuws

Zie ook