De Hollywood adoptietrend

De Hollywood adoptietrend. Adoptie passé? In Hollywood sluiten actrices nog altijd gretig andermans baby's in hun...

Lees ook

De Hollywood adoptietrend. Adoptie passé? In Hollywood sluiten actrices nog altijd gretig andermans baby’s in hun armen, ieder om heel persoonlijke redenen. En nee, niet alleen als PR stunt.

Katherine Heigl (36)

Mee op de rode loper: Nancy Leigh (6) uit Zuid-Korea en Adelaide Marie (3) uit New Orleans. Ook Katherines zus Meg is geadopteerd. Voor Kath was het dan niet meer dan normaal om zelf ook met adoptie te beginnen: “Natuurlijk denken we eraan om zelf kinderen te krijgen. Maar adoptie maakt al heel lang een belangrijk deel van mijn leven uit, dat ik hiermee wilde beginnen,” aldus Katherine. Haar dochtertje Nancy Leigh komt dan ook uit dezelfde geboorteplaats als Heigls zus Meg.

Katherine Heigl adoptiekinderen Adelaide Marie (l) Nancy Leigh (r) © Getty Images

Sandra Bullock (51)

Er werd in het begin gefluisterd dat – toen nog babyboy – Louis (5) een PR-stunt was. Miss Bullock was toen nog samen met Jesse James, waar nu net een ongelukkige foto in Hitler-pose van uitlekte. Auch. Sandra zegt er zelf het volgende over: “Dat was niet de man met wie ik getrouwd was, zo kende ik Jesse niet. Daarnaast is het adoptie proces ook voor celebrity’s een lang en moeilijk traject. Je vliegt niet even naar New Orleans voor een baby en een beignet. Zo werkt het niet.” De actrice vervolgt: “We kozen voor Louis, omdat ik wil dat ieder kind, ook mijn zoon, weet dat er geen grenzen zijn aan wat hij kan bereiken. We zijn allemaal gelijk, en dat moet Louis weten. Ik zal er altijd voor hem zijn en hij zal van mij alle mogelijkheden krijgen, pas dan heb ik mijn taak als moeder volbracht.” Sandra neemt Louis uit dan ook overal mee naar toe. Adorable. Rumour has it dat de actrice samen met nieuwe vriend Bryan Randall een meisje aan het gezin toegevoegd te hebben…

Louis is growing up so fast. Such a beautiful family.

Een foto die is geplaatst door Sandra Bullock (@sandrabullockk) op

Charlize Theron (40)

Samen met haar ex-partner Sean Penn adopteerde ze in 2012 de nu 4 jaar oude Jackson. Begin dit jaar maakte Charlize haar single mom gezinnetje compleet met Afro Amerikaans baby-meisje August. Al voor haar realtie met Sean, was Charlize bezig met het adoptieproces van zoontje Jackson. “Mijn moeder zei ooit tegen mij: ‘ik deed er 9 maanden over om van je te mogen houden, en toen was je er. Jij moest hier bijna 2 jaar op wachten.’ En dit is het mooiste wat je kan overkomen. Jackson was er ook ineens, na al dat wachten. En dan ben je zo intens gelukkig. Zoveel liefde. Ik schiet weer vol,” aldus Charlize in 2012. Op vragen of de actrice en Sean zelf ooit kinderen zouden nemen (toen het stel nog samen was), antwoordde Charlize: “Daar staan we zeker open voor. Ik hou het zeker niet bij 1 kind, maar we zien wel wat er gebeurt.” En nu is Charlizes gezinnetje compleet met August.  We like.

Charlize Theron adoptiekind Charlize Theron met zoontje Jackson © Getty Images

Madonna (57)

Madge heeft 4 kinderen, 2 van haarzelf en 2 adoptie kinderen, David Banda (10) en Mercy James (9), die ze respectievelijk 9 en 6 jaar geleden mee nam uit Malawi. Haar eigen kinderen zijn Lourdes Maria Ciccone Leon (18) en Rocco John Ritchie (15). De adoptie van met name David ging alles behalve makkelijk. Maar Madge hield stand. Ze weigerde te geloven dat David in een weeshuis beter af was, of dat ze met haar adoptie mensenhandel zou aanmoedigen. De ‘material girl’ bezocht Malawi in april 2006 voor het eerst, waar ze David ziek aantrof. Het arme kind had malaria en een fikse longontsteking. De zangeres was aangedaan van wat ze in Malawi allamaal aantrof. In oktober kwam ze dan ook terug om David te adopteren. Daarnaast richtte Madge de stichting ‘Raising Malawi’ op, om weerloze kinderen een toekomst te geven. Go Madge!

Welcome Home Mommy! . Who’s in the Dog House? ??. ??#rebelhearts

Een foto die is geplaatst door Madonna (@madonna) op

Madonna adoptie Madonna en Mercy James © Getty Images

 

Luckiest Mom in the world! ????????#rebelhearts Een foto die is geplaatst door Madonna (@madonna) op

Brangelina

Brad Pitt (51) en Angelina Jolie (40) hebben in totaal 6 kids thuis rondlopen, waarvan het stel er 3 geadopteerd heeft: Maddox Chivan (14) uit Cambodja, Pax Thien (11) uit Vietnam en Zahara Marley (10) uit Ethiopië. Brad en Angelina’s biologische kinderen zijn: Shiloh (9) en tweeling Knox Leon en Vivienne Marcheline (6). Geruchten gaan dat er ook nog een zevende kindje bij gaat komen. Yay!

Angelina dacht zelf nooit kinderen te krijgen. Tegen Elle zei zij afgelopen jaar: “het vinden van de ware, de persoon met wie je je leven wilt delen, kinderen wilt krijgen, dat voelde voor mij meer als een sprookje. Ik kom nu niet echt uit een happy family weet je, dus had nooit durven dromen dat zelf mee te maken.”

Angelina & Brad adopting another child vlnr Pax Thien, Shiloh Nouvel en Maddox © Frazer Harrison/Getty Images

Kristin Davis (50)

In 2011 adopteerde de ‘Sex and the City‘-actrice haar dochtertje Gemma Rose Davids (4). Fun fact: Kristins personage Charlotte adopteerde in SATC dochtertje Rose. Miss Davis had zelf Gemma Rose bijna eerst gewoon Rose genoemd, maar vond dat op de een of andere manier apart klinken. Zelf zegt ze later pas de link met de serie te maken, maar misschien dat ze hier onbewust wel aan gedacht heeft, bij het niet kiezen voor Rose als roepnaam. De actrice had altijd al in haar achterhoofd een kind te adopteren. Desalniettemin vond ze het doodeng. Hoe zou de moeder-dochter band ontstaan en groeien? Zou ze het wel goed doen? Zo zie je maar, Kristin en personage Charlotte York verschillen niet eens zoveel van elkaar.

Kristen Davis adoptie Kristin en Gemma Rose © Getty Images

Sharon Stone

De 57-jarige actrice heeft in totaal drie zoontjes geadopteerd: Roan (15) uit Texas, Quinn (9) en Laird (10) uit Californië. Sharon wilde heel graag kinderen. Helaas lukte het haar zelf niet. Na een aantal miskramen, waarvan in twee situaties de baby al 5 maanden in haar buik zat, besloot de actrice over te gaan tot adoptie. “De laatste keer dat ik een kind verloor, die bevalling duurde wel 36 helse uren. Verschrikkelijk. Maar toen belde onze adoptie-advocaat. Hij zei dat het gelukt was. En hoeveel verdriet je op dat moment ook hebt, dat telefoontje was ‘meant to be’. Een cadeau van God.” Dat snappen we maar al te goed.

hollywood adoptietrens sharon stone Vlnr Laird, Quinn, Roan © BrunoPress (2013)

Meg Ryan (53)

Meg Ryan kreeg samen met Dennis Quaid zoon Jack (23). Toen Meg in 2006 in China was, kwam ze in aanraking met Daisy True: “Ik was niet op een reddingsmissie of zo. Ik wilde gewoon graag nog een kind. Ik wilde me weer verbonden voelen met iemand. En toen ontmoette ik Daisy.” Inmiddels is Daisy True alweer 10 jaar.

Meg Ryan adoptie Daisy True en mama Meg © Hollandse Hoogte

Hugh Jackman (46)

Hugh trouwde in 1996 Deborra-Lee. Hugh en Deborra waren al enige tijd bezig met kinderen. Na twee miskramen en een aantal mislukte IVF-behandelingen besloot het stel over te gaan tot adoptie. Deborra: “dan adopteren we wel eerst, en zien we wel weer verder.” Het stel heeft inmiddels twee kinderen geadopteerd: Oscar Maximilian (15) en Ava Eliot (10).

hugh jackman ava eliot oscar maximilian deborra-lee adoptietrend hollywood © Paul Hiffmeyer/Disneyland

Michelle Pfeiffer

Michelle (57) heeft twee kinderen: Claudia Rose Pfeiffer (22) en John Henry Kelley (21). Michelle had het adoptieproces voor Claudia Rose al bijna helemaal rond toen ze voor het eerst op (blind)date ging met producer David E. Kelley (januari 1993). In maart datzelfde jaar kreeg de actrice Claudia Rose. David en Michelle bleven bij elkaar en trouwden in november. Wist je dat tijdens hun huwelijk Claudia gedoopt werd? Het stel kreeg nog een zoon, John Henry, geboren in augustus 1994.

Hollywood adoptietrend michelle pfeiffer david kelley john henry kelley claudia rose pfeiffer © Kevin Winter/Getty Images

Nicole Kidman (48)

Samen met ex Tom Cruise (53) adopteerde Nicole Isabella Jane (22) en Connor Antony (20). Het stel had moeite om kinderen te krijgen en besloot net als Hugh en Deborra-Lee over te gaan tot adoptie van Isabella en Connor.

Inmiddels is Nicole hertrouwd met countryzanger Keith Urban (47). Samen met hem heeft ze twee adorable kinderen: Faith Margaret (4)  – hieronder in de armen van mama Nicole, en Sunday Rose (7). Tom is even hertrouwd geweest met actrice Katie Holmes (36). Samen kregen zij dochter Suri (9) (zie slideshow hierboven).

Nicole Kidman Faith Margaret Kidman Urban Sunday Rose Kidman Urban © BSRAgency.com

Jennifer Aniston (46)

Leuk nieuws! Ook Jennifer Aniston en hubby Justin Theroux (44) schijnen een 6 maanden oude baby geadopteerd te hebben. De eersten die het leuke nieuws te horen kregen waren besties Courteney Cox (51) en Scott Campbell (41). Ook leuk: Jen en Just kregen hulp van celeb-vrienden als Sandra Bullock en Charlize Theron bij het invullen van de benodigde papieren.

Lees ook:

Laatste nieuws

Zie ook