Clint Eastwood wordt 85

Clint Eastwood wordt 85 vandaag. Clint mag zichzelf acteur, filmproducent, filmregisseur én politicus noemen. Hij is zel...

Lees ook

Clint Eastwood wordt 85 vandaag. Clint mag zichzelf acteur, filmproducent, filmregisseur én politicus noemen. Hij is zelfs burgemeester geweest. Een carrière om ‘u’ tegen te zeggen.

Rokkenjager

Clint werd geboren op 31 mei 1930 in San Francisco. Hij was van 1953 tot 1984 getrouwd met model Maggie Johnson. In 1996 stapte hij voor de tweede keer in het huwelijksbootje met journalist Dina Eastwood, maar vorig jaar scheidde het koppel. Clint heeft maar liefst zeven kinderen: Scott, Francesca, Kyle, Alison, Kimer Lynn, Morgan en Kathryn. En die kreeg hij niet allemaal met de twee vrouwen waarmee hij getrouwd was… Een echte rokkenjager dus.

Clint Eastwood - 85 - birthday Clint Eastwood © Hollandse Hoogte

Clint Eastwood - 85 - birthday Clint Eastwood vroeger © Hollandse Hoogte

Western acteur

Clint heeft in veel films gespeeld. Hij werd echter bekend door zijn rol in de serie Rawhide. De acteur speelde daarna vooral in westerns als A Fistful of Dollars, For a Few Dollars More, The Good, the Bad and the Ugly en Once upon a Time in the West. Clint stond vooral bekend voor zijn droge humor in films. Naast de diverse westerns speelde hij ook in komische en politiefilms.

Clint Eastwood - 85 - birthday Clint Eastwood speelde vooral in westerns © Hollandse Hoogte

Oscar winnaar

Clint begon daarnaast ook met regisseren en heeft ondertussen al meer dan 25 films op zijn naam staan. Voor Unforgiven won hij twee Oscars voor beste film en beste regie, voor Million Dollar Baby won hij de Oscar voor beste regisseur.

Clint Eastwood - 85 - birthday Clint Eastwood en Arnold Schwarzenegger © Hollandse Hoogte

Burgemeester Eastwood

En dan was deze man ook nog eens burgemeester van Carmel-by-the-Sea in Californië van 1986 tot 1988.

Clint Eastwood - 85 - birthday Clint Eastwood was zelfs burgemeester © Hollandse Hoogte

Een écht multi-talent, die Clint Eastwood. Happy Birthday!

Laatste nieuws

Zie ook