Maak een jumpstart met je ontbijt!

Foodie-ness blogster Carolina van Dorenmalen is dé to-go-to girl voor een healthy lifestyle. Op onze site geeft ze easy...

Carolina

Foodie-ness blogster Carolina van Dorenmalen is dé to-go-to girl voor een healthy lifestyle. Op onze site geeft ze easy tips & tricks zodat jij straks weer helemaal in shape bent.

Een gezond en geweldig begin van je dag begint bij je ontbijt! Zorg jij ervoor dat een ontbijt in je ochtend ritueel past? Of besteed je te veel tijd aan facebook, snoozen en de juiste outfit zoeken zodat je ontbijt er een beetje bij in schiet? 5 redenen waarom je dat vanaf vandaag niet meer mag laten gebeuren!

Je ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag en dit is waarom!

1. Boost je energie level!
Een voedzaam ontbijt kan je alle energie geven die je nodig heb om ‘rise and shine’ aan je dag te beginnen. Een voedingrijk ontbijt bestaat onder andere uit vezels, vitamine C, vitamine D en mineralen in combinatie met de juiste koolhydraten en eiwitten.

2. Betere focus
Een goed gevulde maag = meer energie = betere focus en een hoger concentratievermogen. Met een ontbijt staat dus niets jou in de weg om te stralen!

3. Gaat het aankomen van extra kilo’s tegen!
Menig onderzoek heeft het bewezen: zodra je je ontbijt overslaat, is de kans zeer groot dat je jezelf zal over-eten tijdens de lunch en de avond maaltijd. Door je lichaam maar 2x per dag te voorzien van voeding zal het de inkomende calorieën opslaan in plaats van verbranden. Hoe start je je metabolisme en verbranding meteen in de ochtend? Zie punt 4!

4. Kick start je metabolisme
Tijdens het slapen neemt je metabolisme af. Het eten van een goed ontbijt in het eerste uur dat je wakker bent zorgt ervoor dat je metabolisme een kick start krijgt en meteen aan de slag gaat om calorieën te verbranden gedurende de hele dag. Ook geeft een ontbijt je maag een vol gevoel, iets dat makkelijk aanhoudt tot de lunch waardoor je geen behoefte krijgt in tussendoortjes of extra snacks bij de koffie!

5. Hartproblemen
Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat mensen die jarenlang hun ontbijt overslaan een hoger cholesterol hebben en een hogere mate van insuline. Voorkom gezondheidsproblemen en verwen jezelf elke ochtend met een extra yummie ontbijt!

Wil je weten hoe het perfecte ontbijtje eruit ziet? Ga naar www.foodie-ness.com voor richtlijnen en voorbeelden.

Laatste nieuws