Carlijns Beautyblog: Niet meer haasten in de ochtend

Als beauty en moderedacteur wil ik natuurlijk met flawless make-up en een smashing outfit op de redactievloer verschijn...

Lees ook

Beach Bunny Swimwear - Backstage - MBFW Swim 2012
Als beauty en moderedacteur wil ik natuurlijk met flawless make-up en een smashing outfit op de redactievloer verschijnen. Laat ik nu totaal geen ochtendmens zijn en elke minuut die ik langer kan blijven liggen, maar al te graag gebruiken. Benieuwd naar mijn tips om er toch piekfijn uit te zien zonder er veel vroeger voor op te staan? Lees dan verder.

Coupe
Deze tip kreeg ik van een ex-collega die ik tijdens een date met beeldschone krullen spotte (ik voelde me meteen wat underdressed): Krul het haar al in de avond met een krultang of warmterollers. Als je de volgende ochtend op je werk verschijnt valt je fab haar zo op, dat je qua outfit niet hoeft uit te pakken. Het lijkt veel werk, maar als je de volgende avond weer een beetje bijkrult en slaapt met het haar in een knot op je hoofd kun je makkelijk drie dagen met deze coupe doen. Scheelt dus weer drie ochtenden vroeger opstaan om te wassen en te föhnen.

Make-up
Een product dat alles doet: BB of CC Cream. Het is jullie vast en zeker al opgevallen dat ik dol ben op deze wonderproducten. Verzorging, dekking en glans in één tube. Sinds dit product er is ben ik ook nog eens veel sneller klaar in de ochtend, want een dagcrème, concealer en foundation skip ik voortaan. Een laagje mascara en een matching lipstick en je bent klaar voor vertrek. En heb ik écht haast dan breng ik die laatste pas aan tijdens mijn rit naar het werk.
dior
Dior, Hydra Life BB Creme, € 55,50

Outfit
Om sneller klaar te zijn in de ochtend leg ik mijn outfit de avond ervoor al klaar, maar vaak heb ik die ochtend juist weer zin in een totaal andere look. Om te voorkomen dat je alsnog met je handen in het haar voor de kledingkast staat, style je in de avond twee totaal verschillende outfits. In wat voor bui je ook bent, je zit altijd goed. Check die avond ook even de weersverwachting, om te voorkomen dat je als een verzopen kat in je zomerjurkje en sandalen op de werkvloer verschijnt. En als je zelf geen inspiratie hebt, kijk je net als ik gewoon op de ‘What to Wear’-app voor ideetjes. De APP geeft precies aan wat voor weer het wordt én kiest er een bijpassende outfit bij.
app what to wear

Laatste nieuws

Zie ook