Slaap je minder goed naast je partner? Met deze tips niet meer

Een zware ademhaling en gesnurk is nog maar het begin...

Slapen naast je partner kan soms erg frustrerend zijn. Snurken, elke minuut omdraaien en geen dekens hebben is nog maar het begin. Maar voordat je het samen slapen opgeeft, wil je misschien eerst de volgende 4 tips uitproberen.

Wist je dat, als je close met je partner bent, je lichaam oxytocine aanmaakt? Dit 'liefdeshormoon' kan ervoor zorgen dat je je nog meer verbonden voelt met je wederhelft. Samen slapen kan dus juist goed voor je zijn. Lees hieronder een paar suggesties die je kunt uitproberen, zodat je voortaan misschien wél een goede nachtrust met je partner hebt.

4 tips

1. Leg je telefoon en andere apparaten weg
Ongeacht of je samen slaapt of niet, het slapen met een telefoon dicht bij je bed is geen goed idee. Het felle licht zorgt ervoor dat je minder melatonine (het stofje waar je slaperig van wordt) aanmaakt. Enne, minder slaap betekent waarschijnlijk dat jullie in de ochtend chagrijniger wakker worden.

2. Zorg voor een goed matras
Klinkt eenvoudig, maar er zijn zoveel verschillende soorten matrassen op de markt. De een houdt van een stevig matras, terwijl de ander graag een iets zachtere heeft. Kijk welke opties een matras allemaal heeft en zoek er dan samen één uit.

3. Twee losse dekbedden
Misschien minder gezellig als je van knuffelen houdt, maar zodra je slaapt, ben je dankbaar dat je een eigen dekbed hebt. Het voorkomt dat je midden in de nacht wakker wordt in de kou, omdat je partner voor de zoveelste keer je deken heeft afgepakt.

4. Hetzelfde slaapschema
Als het kan, probeer dan tegelijk met je partner te gaan slapen zodat je echt samen in slaap valt. Als je later naar bed gaat, dan maak je vaak je partner weer wakker. Hoe? Door de lichten aan te doen, geluid te maken et cetera. Spreek samen een 'bedtijd' af die voor jullie beiden werkt.

Bron: Marie Claire, Popsugar | Beeld: iStock

Laatste nieuws