Laten we meteen een mogelijk misverstand uit de lucht helpen: met dit basisrecept maak je echt een superlekker bananenbrood. Je hoeft in principe niet nog meer (naar smaak) toe te voegen, maar het kan wel.
Maak het bananenbrood dus zo leuk als je zelf wilt. Zo kun je wat pure chocolade toevoegen, maar ook voor noten of extra fruit kiezen. En houd je het bij de basis? Eet 'm dan zo, of smeer er bijvoorbeeld wat pure pindakaas op of eet je plakje met een beetje yoghurt.
Ingrediënten
4 rijpe bananen
3 eieren
180 gram speltbloem
Een half zakje bakpoeder
3 dadels
Een snuf kaneel
Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Verwijder de eventuele pit uit de dadels en snijd ze in stukjes.
3. Doe 3 (!) bananen met de eieren, de fijngesneden dadels en kaneel in een kom en mix tot een glad beslag.
4. Spatel de speltbloem en het bakpoeder erdoorheen.
5. Doe het beslag in een ingevette cakevorm en leg een in de lengte doormidden gesneden banaan erbovenop.
6. Bak het bananenbrood in 50 minuten gaar.
- Happy in Shape
- iStock