Exclusief! Rudolph’s Simone over zijn romantische huwelijksaanzoek

Op een zonnige lentedag arriveert team Beau Monde bij de smaakvolle witte villa van Rudolph en zijn Simone, fraai gelegen in lommerrijk Goois gebied.

Lees ook

Al negentien jaar een dreamteam: Rudolph van Veen (53) en Simone van den Berg (45). In Beau Monde vertelt het koppel over hun relatie, hun (t)huis en gezinsleven én kondigen zij ‘de kers op de taart’ aan: “Wij stappen in het huwelijksbootje!”

De vogels fluiten uitbundig, de bomen ruisen in de wind, de hemel is blauwer dan blauw. Op een zonnige lentedag arriveert team Beau Monde bij de smaakvolle witte villa van Rudolph en zijn Simone, fraai gelegen in lommerrijk Goois gebied. Op gepas – te afstand lopen we het huis in, via de hal naar de keuken. Die – hoe kan het ook anders bij Rudolph van Veen – super indrukwekkend is met vijf ovens, twee vaatwassers, een ijsmachine en een XXL am – bachtelijk fornuis, gemaakt in de Bourgogne, met een giga afzuigkap die volgens Rudolph zo krachtig is “dat buiten de hulst wappert als hij aanstaat”.

Gekoppeld door het buurmeisje

Negentien jaar zijn Rudolph en Simone, office manager bij een consultancy bedrijf in Laren, samen. Simone: “Mijn buurmeisje werkte bij Ivo Niehe producties. Ze vroeg of ik met haar meeging, er moest een item voor ‘Life & cooking’ gedraaid worden in Tilburg. Ik had bij Fox Kids gewerkt, dus ze dacht: aan Simone heb ik wel wat. Ik hing aan de telefoon toen Rudolph binnenkwam. We keken elkaar aan en het was ‘bam’. Aan mijn buurmeisje vroeg ik wie die man was die de hele tijd aan het woord was. ‘De kok van Carlo en Irene,’ zei ze. Toen ik ontdekte dat hij op televisie kwam, dacht ik: laat maar.”

Rudolph: “We waren de gasten van een kookclub. Toen we gingen eten, hield ik de zetel naast me vrij in de hoop dat Het Leuke Meisje naast me zou komen zitten. Ik heb wel zes keer gezegd dat die stoel bezet was, maar ze kwam maar niet.”

Simone: “Een paar weken later vroeg mijn buurmeisje opnieuw of ik kwam helpen bij ‘Life & cooking’. Ik ging, met in mijn achterhoofd dat ik Rudolph weer zou zien; ik was toch wel nieuwsgierig naar hem. We hebben elkaar toen wel gesproken, maar geen nummers uitgewisseld. De dag erna, Koninginnedag, zat ik met mijn buurmeisje op het terras. Ik zei dat ik baalde dat ik Rudolph niet mijn nummer had gegeven. Ze riep dat ze het zou regelen en liep, al bellend, weg. Toen ze terugkwam, zei ze: ‘ik denk dat hij je gaat contacten.’ Op dat moment ging mijn mobiel, destijds een enorm bakbeest van Philips. Rudolph. Stotterend vroeg hij me mee uit. Drie uur later zat ik in de auto naar Tilburg. Om drie uur ’s nachts – we zaten in de kroeg – zei ik tegen hem dat hij de eerste man was die me had weten te boeien van zeven uur ’s avonds tot ver na middernacht. Een week later was ik jarig en stuurde hem een sms’je: ik vind jou heel leuk. ‘Ik vind jou nog veel leuker’, antwoordde hij. Dit is hem, besefte ik.”

Op z’n knieën

Met glanzende ogen vertelt Simone dat er een heel grote wens van haar in vervulling is gegaan: Rudolph heeft haar onlangs ten huwelijk gevraagd. “De kers op de taart. Ik wil het al vanaf het moment dat we elkaar ontmoetten,” bekent de blondine. “Traditie binnen ons kleine gezinnetje: als je jarig bent, krijg je taart op bed. Fantastische baksels van Rudolph voor Ralph en mij. Iets lekkers van de bakker voor Rudolph.

Toen ik jarig was, zat ik te wachten op bed. Het duurde maar en het duurde maar. Ineens vloog de deur open en kwam Rudolph binnen met een enorme bos witte rozen. Geen taart. Maar ook leuk. Ik had nog steeds niets door. Vervolgens kwam Ralph met een magnum fles champagne en zei: ‘Het gaat echt gebeuren.’ Rudolph ging op zijn knieën en ik kon alleen maar huilen. Echt. Ik schiet weer vol als ik eraan denk. Zo’n mooi moment. Trouwen met mijn grote liefde. Met de man op wie ik na al die jaren nog steeds zo gek ben.”

Het verloofde stel zat aan 2021 te denken, maar heeft besloten, met het oog op het coronavirus, 2022 aan te houden. Wat nog best ver weg is, maar Simone heeft haar trouwjapon al besteld. “Twintig jaar geleden heb ik een plaatje uitgeknipt en altijd bewaard. Sinds Rudolph me gevraagd heeft, hangt dit knipsel op het prikbord. Ik ga er niets over zeggen, alleen dat het een prinsessenjurk is.”

Meer lezen over Rudolph & Simone? Je leest het in de nieuwe Beau Monde, nu in de winkels!

Bron: Sandra ten Brink | Beeld: Stef Nagel

Laatste nieuws

Zie ook