Dit wist je vast nog niet over Grease

Dit wist je vast nog niet over een van onze favo films.

Lees ook

De Vintage Love Maand op Net5 is volop aan de gang! Met aanstaande woensdag de populaire Grease op de planning. Dit wist je vast nog niet over een van onze favo films.

Iedereen kent de Amerikaanse romantische filmmusical Grease uit 1978 (jij niet? Waar heb je al die tijd gezeten?!). Maar er zijn nog steeds een paar dingen die veel wannabe T-Birds en Pink Ladies niet weten over deze film.

Grease was nóg meer dirty

Jim Jacobs en Warren Casey schreven de originele toneelproductie in 1971 en gebruikten een stedelijke middelbare school in Chicago als inspiratie. En ze schrapten helemaal niets: alle ranzige tienergebruiken zaten erin. Het heet niet voor niets Grease: in de jaren vijftig hadden tieners vettig haar, vettige motors en vettig eten.

Travolta was niet Danny Zuko

De rol zou eerst gespeeld worden door Henry Winkler in plaats van John Travolta. De acteur sloeg de rol echter op het laatste moment af, omdat hij bang was dat hij getypecast zou worden.

En Olivia?

Marie Osmond was het meest geliefd voor de rol, maar zij was het niet eens met de bad girl transformatie van Sandy.

Sandy was geen Australische

Maar Olivia Newton-John, geboren in Melbourne, kon geen Amerikaans accent nadoen. Daarom herschreven ze het stuk en veranderden ze de naam Dumbrowski in Olsson.

Er gebeurden enge dingen rond Look at Me, I’m Sandra Dee

In het toneelstuk werd Sal Mineo vernoemd in het nummer Look at Me, I'm Sandra Dee, maar hij werd vermoord in 1976. De schrijvers veranderden de naam daarom in Elvis, maar de zanger stierf op dezelfde dag dat de scène gefilmd werd.

De T-Birds waren de Burger Palace Boys

Klinkt een stuk minder aantrekkelijk, right?

De cast kauwde veel kauwgom

Ontzettend veel zelfs: 100.000 stukjes bubblegum in totaal.

De leren legging is van Olivia zelf

Ze moesten haar er terug in naaien toen de rits kapot ging.

Beeld: Bsr Agency

Laatste nieuws

Zie ook