Beau Culinair: Spicy noedelsalade met mango en BBQ auberginespiesjes

Vergeet vlees op spies, groenten op spies is veel beter!

Inspiratie nodig om jezelf als keukenprinses te ontpoppen? Lees dan snel het recept hieronder. Vandaag: een pittige noedelsalade met mango en auberginespiesjes van de barbecue.

Vergeet vlees op spies, groenten op spies is veel beter! Een groente die gezond en perfect is voor op de barbecue, is aubergine. Voor dit recept leg je die groente gemarineerd en wel op het rooster en maak je vervolgens een heerlijke salade.

Ingrediënten

Voor vier personen

  • 2 aubergines
  • 150 gram mihoen
  • 100 gram wortel
  • 50 gram pinda’s
  • 10 gram koriander
  • 1 mango
  • olijfolie
  • zout naar smaak

voor de aubergine-marinade

  • 3 el Japanse sojasaus
  • 2 el honing
  • 1 tl sambal

Bereiding

  1. Verwijder de uiteinden van de aubergines. Snijd elke aubergine in de lengte in 8 plakken. Smeer in met olijfolie en bestrooi met zout naar smaak.
  2. Grill de aubergines rondom bruin en laat doorgaren aan de zijkant (indirecte warmte) van de BBQ en/of sluit de deksel van de BBQ.
  3. Meng de ingrediënten van de aubergine marinade door elkaar en roer tot een sausje. Smeer de gegrilde aubergine parten in met het sausje.
  4. Bereid de mihoen volgens de instructies op de verpakking.
  5. Verwijder de schil van de mango en snijd het vruchtvlees langs de pit van de mango. Snijd vervolgens het vruchtvlees in dunne repen.
  6. Snijd de wortel in dunne reepjes en de koriander grof.
  7. Doe de mihoen, wortel, koriander en mango in een kom en hussel het geheel door elkaar. Garneer de mihoensalade met pinda’s en serveer met de plakken aubergine.

Geniet!

Bron: Happy in Shape | Beeld: Purple Pride

Laatste nieuws