‘Prins Harry vocht tegen tranen tijdens laatste publieke royal event’

Er is een nieuw boek in town dat de spotlight van ‘Finding Freedom’ komt stelen

Lees ook

Het boek Battle of Brothers is geschreven door historicus en royal auteur Robert Lacey. Het gaat, zoals de titel al doet vermoeden, voornamelijk over de relatie tussen William en Harry.

Zo wordt in het boek onthuld dat er, al ver voor Meghan in het leven van Harry kwam, scheuren waren ontstaan in de relatie tussen hem en zijn broer William. Maar er is meer. Robert doet in zijn boek ook een onthulling over de Commonwealth Day Service, dat afgelopen maart plaatsvond. Dit evenement ging de boeken in als Harry en Meghans laatste publieke evenement als senior royals.

Ongemakkelijk

Het zit zo: tijdens het evenement wilden Harry en Meghan, zoals ze gewend waren, samen met de koningin, prins Charles, Camilla, William en Kate in de officiële processie mee naar binnen lopen. Máár blijkbaar was dat die dag al niet meer de bedoeling. Harry en Meghan werden vriendelijk verzocht om, voordat de royal stoet zou binnenkomen, plaats te nemen in de zaal. The Daily Mail meldde destijds al dat Harry en Meghan hier flink van ontdaan waren.

In de woorden van de auteur

Het schijnt dat William en Kate toen hebben aangeboden om met Harry en Meghan alvast in de zaal te gaan zitten. Op deze manier hoopten ze het stel tegemoet te komen. Maar, meldt auteur Robert Lacey nu, in de programmaboekjes werd de volgorde van de processie aangekondigd. Hierin stonden William en Kate wel, maar Harry en Meghan niet. Hij schrijft in zijn boek over de gebeurtenis:

“Het enige probleem was dat er al 2000 programmaboekjes waren uitgedeeld in de abdij, waarin werd uitgelegd dat William en Kate zouden binnenkomen met het officiële koninklijke gezelschap – Harry en Meghan werden helemaal niet in het programma genoemd. Dus daar stond de afwijzing zwart op wit – voor iedereen om te zien. Oplettende kijkers merkten ook op dat Harry's gezicht ‘behoorlijk gespannen was en hij niet glimlachte’ – en dat toen William dicht bij hem ging zitten, hij zijn broer nauwelijks begroette. Tijdens de dienst zette Meghan haar beste tv-glimlach op, maar naarmate de ceremonie vorderde, leek Harry somberder te worden. Volgens een kijker ‘suggereerde het snelle knipperen met zijn ogen’ zelfs dat hij misschien tegen zijn tranen vocht.”

Meghan en Harry tijdens hun laatste event als senior royals. Bron: BrunoPress

Hmmm very not-royal hoe de Britse royals met deze situatie zijn omgegaan. Het was in alle waarschijnlijkheid zeker niet het afscheid van hun tijd als royal waar de Sussex'jes op gehoopt hadden.

Bron: Elle | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook