Deze dubbelzinnige scènes uit kerstfilms snapte je vroeger echt niet

Zo kijk je toch ineens met een heel andere blik naar al die onschuldige kerstfilms...

Lees ook

Laten we eerlijk zijn… kerstfilms kijken is één van de leukste dingen aan de kerstperiode. Zéker dit jaar, aangezien dat ongeveer alles is wat je kunt doen. Maar tegenwoordig kijk je heel anders naar die, op het eerste oog zo onschuldige, films. Ze zitten namelijk boordevol grapjes, opmerkingen en fragmenten die je als kind sowieso niet hebt begrepen. En soms is dat maar goed ook…

Upcoming.nl zette de leukste dubbelzinnigheden op een rijtje. En die zijn te leuk om niet te delen!

1. Home Alone: Buzz leest Playboy

via GIPHY

Oké, dit is vrij onschuldig (eigenlijk allemaal wel), maar als Kevin ‘home alone’ is, vindt hij een Playboy tussen de spullen van Buzz. Hij bladert er ongeveer een halve seconde doorheen voordat hij ‘m weggooit, maar dat kun je die jongen niet kwalijk nemen. Hij is acht en moet dealen met inbrekers in z’n kelder…

2. How The Grinch Stole Christmas: Whos houden sleutelfeestjes

TMW you realize that "How The Grinch Stole Christmas" had a key party scene

Aan het begin van de film leren we hoe de Grinch in Whoville terecht kwam. Hij werd achtergelaten op de stoep bij een stelletje Whos tijdens een kerstfeestje. Daar zie je dat ze sleutels in een schaal op tafel gooien, oftewel ze zijn op een sleutelyparty/swingersfeest. Heel kinky natuurlijk, maar als kind had je daar geen benul van.

3. How The Grinch Stole Christmas: affaire 

Als Cindy Lou Who aan haar ouders vraagt waar baby’s vandaan komen, vertellen haar ouders een schattig verhaaltje. Deze wordt nagespeeld in de film. Er wordt een baby op de stoep achtergelaten en een man stapt naar buiten om zijn kind te bekijken. Hij merkt dan op dat de baby wel erg veel op de baas van z’n vrouw lijkt. Dus óf ze had een affaire, of het stel en de baas waren beiden ook groot fan van de sleutelfeestjes.

4. The Santa Clause: de kerstman werd high…

In The Santa Clause speelt Tim Allen Scott. Een vader die per ongeluk de kerstman vermoordt. Op het moment dat hij het pak van de kerstman aantrekt, wordt hij zelf de actual kerstman. Zodra hij de zak met speelgoed oppakt, begint hij te vliegen. Zijn zoon Charlie is nogal onder de indruk, maar Scott haalt zijn schouders op en zegt dat hij het gewend is, omdat hij opgegroeid is in de jaren 60. Hiermee zegt hij natuurlijk niet zo subtiel dat hij het hele decennium high was. Snapte je als kind sowieso niet.

5. The Santa Clause: …en is een beetje pervy 

Dit is een beetje een stretch, maar als Charlies moeder hem dropt bij Scott, laat ze het nummer achter van de ouders van haar vriend, waar ze de nacht zal doorbrengen. Goeie moeder enzo. Maar Scott maakt een grap over het nummer en zegt: “1-800-SPANK-ME, I know that number.” Hiermee lijkt hij te verwijzen naar het feit dat hij seksnummers belt. Oké.

6. Home Alone 2: Uncle Frank trouwens ook

via GIPHY

In de scène waarin Uncle Frank onder de douche staat en hij merkt dat Kevin ook in de badkamer is, schreeuwt hij dat Kevin op moet rotten. Hij voegt eraan toe dat hij, als hij iets zou zien, zich later nooit een echte man zal voelen. Lekker flexen tegen een negenjarige, heel nice.

7. Elf: Buddy’s speciale cadeautje voor zijn vader

via GIPHY

Buddy wil graag iets speciaals voor zijn vader kopen en gaat voor het eerst naar een warenhuis voor mensen. Daar vindt hij lingerie met een kaartje eraan waarop hij leest: “For someone special”. Buddy denkt dat het daarom een prima cadeautje is voor zijn vader, maar is it? Wel cute.

8. Elf: Miles Finch houdt van opscheppen

via GIPHY

Tyrion Lannister, eh Miles Finch, doet ook even stoer tegen onschuldige Buddy. Hij vindt het nodig om op te merken dat hij in een week meer ‘actie’ heeft dan Buddy in z’n hele leven. Dat is waarschijnlijk zo, maar wel gemeen. Als kind dacht je overigens waarschijnlijk dat hij het had over de Power Rangers ofzo.

Bron: Upcoming | Beeld: The Santa Clause

Laatste nieuws

Zie ook