doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_below_menu_allpages');

Dít is het lievelingstaartje van prinses Beatrix (en zó maak je 'm)

Last minute kerstgerecht: Gevulde pompoen met gemengde rijst en paddenstoelen

Heerlijk voor de kerstdagen, maar sla het gerecht ook op voor een feestelijke doordeweekse dag.
.
pompoen recept flora plant

Een plantaardig hoofdgerecht om van te smullen: Gevulde pompoen met gemengde rijst en paddenstoelen.

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_top_article');

4 personen | 1 uur en 15 minuten

Ingrediënten

1 medium formaat ronde pompoen (oranje of groen)

4 el Flora Plant, gezouten

100 gr gemengde rijst (of rijst naar keuze)

250 gr gemengde paddenstoelen

1 citroen, rasp en sap

1 el venkelzaadjes

1/2 tl chilivlokken

2 teentjes knoflook, geraspt

30 gr pecannoten, geroosterd en gehakt

3 takjes verse tijm, gehakt

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_middle_article');

35 gr verse peterselie, gehakt

3 el tahini

Pistache nootjes voor erover

Lekker brood om te serveren

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180˚C
  2. Snij de bovenkant van de pompoen af en gebruik een stevige lepel om de zaden eruit scheppen. Zorg dat de draden aan de binnenkant ook weg zijn. Zet de pompoen op een bakplaat en wrijf de pompoen aan de binnen en aan de buitenkant in met 2 el Flora Plant. Bestrooi met nog wat peper. Als de pompoen niet goed blijft staan snij dan een plakje van de onderkant af.
  3. Rooster in het midden van de oven voor 45 minuten of tot de pompoen zacht is als je er met een vork in prikt.
  4. Snij de paddenstoelen in kleine stukjes.
  5. Verhit een koekenpan met de overgebleven 2 el Flora Plant. Bak de venkelzaadjes en de chilivlokken. Als de zaadjes beginnen te knappen voeg je de knoflook, tijm en de paddenstoelen toe. Bak voor 5 minuten tot zacht, meng dan de pecannoten en citroenrasp toe. Haal van het vuur.
  6. Meng dit door de gekookte rijst, roer dan de verse peterselie erdoor en voeg naar smaak peper en zout toe. Schep het mengsel in de gebakken pompoen en zet terug in de oven voor 10-15 minuten zodat alles goed heet is.
  7. In de tussentijd meng je de overgebleven citroensap met de tahini, de rest van de knoflook en genoeg water om een dressing te maken.
  8. Serveer de pompoen in het midden van de tafel en strooi de pistachenootjes eroverheen en serveer met de dressing.
  9. Serveer met lekker brood en Flora Plant!
doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws