Komt Frank Masmeijer binnenkort weer op vrije voeten?

Een spannende tijd voor de ex-quizmaster!

Lees ook

Goed nieuws voor Frank Masmeijer?

Hoewel Frank in juni 2019 in hoger beroep werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van negen jaar vanwege betrokkenheid bij grootschalige cocaïnesmokkel, zou het zomaar kunnen zijn dat de gevallen quizmaster volgende maand vrijkomt. Volgens Shownieuws heeft Frank een verzoek ingediend om vervroegd vrij te komen. Omdat hij met zijn voorarrest bijna een derde van zijn straf heeft uitgezeten, kon hij hiervoor het verzoek indienen.

Een woordvoerder laat weten dat, “de rechter op 9 februari zal beslissen of hij daadwerkelijk vervroegd wordt vrijgelaten. Hierbij zal de rechter eventuele risico’s afwegen en wat de vooruitzichten zijn wat betreft reclassering”. Privé wist in september te onthullen dat Masmeijer al een aantal keren op proefverlof was geweest. En hij vierde die tijdelijke vrijheid niet alleen: Frank werd al oesters etend gespot in gezelschap van zijn nieuwe vriendin, Anita Oostingh.

Waarvoor?

Vanwege een betrokkenheid bij een 'bananen'-drugssmokkel was het snel gedaan met het 'vrije leventje' van Masmeijer. Er werd in 2014 467 kilo cocaïne gevonden in een lading bananen uit Zuid-Amerika. Hij ontkende jarenlang iets met de zaak te maken hebben, maar later gaf hij toe dat hij een 'beperkte' rol had. Hiervoor werd hij in 2017 veroordeeld tot een gevangenisstraf van acht jaar. Tot hij een jaar later ineens een bekentenis aflegde. Midden 2019 kreeg hij zijn definitieve straf te horen. Hij kreeg één jaar erbij en mag in plaats van 40.000, 90.000 euro betalen.

Hoewel ex Sandra altijd heeft geroepen dat haar deur wagenwijd openstond, mocht Frank weer op vrije voeten komen, want “hij is toch de vader van mijn kinderen”. Maar sinds kort lijkt er verandering te zijn gekomen in die zaak, want Sandra is namelijk tot heur oren verliefd op haar nieuwe vriend én vertelt openhartig in een interview met de Telegraaf: “Ik wil helemaal niets meer met die man te maken hebben.” Aldus Sandra Birsak, zoals ze inmiddels weer heet, over haar ex-man. “Op geen enkele wijze wens ik nog contact met Frank te hebben, zeker nu ik al enige tijd een nieuwe liefde heb. Ik heb mijn leven weer volledig op de rit en daarom distantieer ik me helemaal van mijn ex. Het interesseert mij totaal niet meer hoe het nu met hem gaat.” De twee waren 27 jaar getrouwd en hebben twee dochters samen.

Bron: Privé, Shownieuws, Telegraaf

Laatste nieuws

Zie ook