doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_below_menu_allpages');

Oh dear: dit doet een dag zitten met onze billen

Zit jij 8 uur of langer achter je bureau? Dan wil je dit artikel lezen!
.
wat doet thuiszitten met onze billen?

Nu een groot deel van Nederland thuis moet werken, kan het voorkomen dat je per dag acht uur of langer achter je laptop zit.

Je kunt je waarschijnlijk wel voorstellen dat dit niet zo goed voor je lichaam is, omdat je de hele dag stilzit. Self Magazine schrijft dat een zittende baan ook nogal wat gevolgen heeft voor je billen en alles daaromheen.

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_top_article');

Als je zittend werkt, hoeven je billen de hele dag niets te doen. Dit zorgt er uiteindelijk voor dat je billen in de zogeheten slaapmodus terechtkomen. Dat heeft niet alleen gevolgen voor de spieren in je billen, maar ook voor andere delen van je lichaam. Door inactieve bilspieren worden je heupbuigspieren juist sterker, waardoor je rug gekromd wordt. Dit zorgt weer voor een slechte houding, wat uiteindelijk voor rugpijn kan zorgen.

Als je heupen en bilspieren niet naar behoren functioneren, kan dit op zijn beurt zorgen voor zwakkere enkels en knieën. Als je grote bilspieren het gewicht niet meer kunnen dragen, verplaatst het zich naar die zwakkere delen, waardoor je last krijgt. De spiermassa neemt af en het wordt dan ook steeds lastiger om nieuwe bilspieren te kweken tijdens het sporten. Dit zorgt niet alleen voor plattere billen maar ook voor een verslechterde bloedsomloop in de billen.

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws