Tim Douwsma openhartig: ‘Ik ben wel echt onderuitgegaan’

Beau Monde ging in gesprek met Tim Douwsma.

Lees ook

Voor goede voornemens is het nooit te laat. Je kunt elke dag van het jaar aangrijpen om het roer om te gooien. Beau Monde ging in gesprek met Tim Douwsma.

Tim (33) kan niet plannen. Maar áls hij zichzelf een doel stelt, kan hij daar nogal in doorslaan. “Toen ik mezelf had voorgenomen om extreem hard te gaan trainen en supergezond te eten was ik net vader geworden van een zoontje dat bijna nooit sliep. Dat was een beetje dodelijk in combinatie met elke dag sporten, op je voeding letten en een vrouw die af en toe riep: ‘Hallo, ik ben er ook nog!’”

Ben je letterlijk in levensgevaar geweest? “Nee, maar ik ben wel echt onderuitgegaan. Je moet je voorstellen dat ik geen oog dicht deed, bijna veganistisch at en elke dag uren trainde. Dat kon mijn lijf niet aan. Ik stortte in en werd ontzettend ziek, omdat ik zo overbelast was. Dat was een teken dat ik te ver was gegaan, iets wat in mijn geval wel vaker voorkomt. Wat ik moet leren, is dat er ook een middenweg is.”

Over de ‘beruchte hashtag’

Zou je nog een keer meedoen aan een actie van Willem Engel? “Daar word ik heel moe van, dat de #ikdoenietmeermee-actie wordt neergezet als een initiatief van Willem Engel (voorman van viruscritici, red.). Ja, de hashtag was ongelukkig gekozen, maar het kwam vanuit de artiesten zélf, niet van Willem. Er waren heel veel dingen onduidelijk, die we wilden aankaarten, wat ik gelukkig bij het programma ‘Op1’ heb kunnen toelichten.”

Hoe kijk je terug op de bak kritiek die je daarna over je heen kreeg? “Als je te maken krijgt met doodsbedreigingen, dan doet dat wel wat met je. Er zijn ook dingen gestuurd naar mijn gezin, dat vind ik smakeloos en kwalijk. Maar weet je, ik snap ook dat veel mensen zich angstig en onzeker voelen. Alleen is het wel belangrijk om kritisch te blijven. Ik heb vanuit mijn hart gesproken en vragen gesteld. That’s it, en daar sta ik nog steeds achter.”

Meer lezen over Tim? Vanaf morgen is de nieuwe Beau Monde te koop!

Bron: Fleur Baxmeier | Beeld: Bop Mulder, Instagram

Laatste nieuws

Zie ook