Mark Rutte doet boekje open over blunder bij Beatrix

'Je hebt toch ook een keer koningin Beatrix gevloerd?'

Lees ook

In zijn leven als politicus heeft Mark Rutte al flink wat bezoekjes gebracht aan de koninklijke familie, maar ze verlopen niet altijd even vlekkeloos. In de nieuwste podcast van Jort Kelder vertelt de premier openhartig over één van zijn onhandige momenten bij (destijds koningin) Beatrix.

Struikelend en stotend

Premier Rutte schoof onlangs aan tafel bij Jort Kelder, een van zijn oude studievrienden, voor wie hij af en toe nog een goeie anekdote bewaart. De twee spraken vorige week al met elkaar tijdens een radio-interview voor het programma dr. Kelder en Co. Deze week kwam het tweetal opnieuw bij elkaar voor een vervolg op dit interview, ditmaal voor Jorts eigen podcast Jortcast.

Niet alleen het premierschap van Rutte komt tijdens de podcastaflevering aan bod, want Jort vist ook naar de ietwat klunzige momenten in het leven van de minister-president.

“Ik weet dat je een beetje onhandig bent, maar je komt er altijd goed mee weg”, begint Jort. Waarop Rutte lachend antwoordt: “Ik ben zo iemand, dames en heren, die als hij ergens binnenkomt een plant omgooit.”

Verloren evenwicht

Het blijft echter lang niet alleen bij planten, want een bepaalde anekdote staat Jort nog helder voor de geest: “Je hebt toch ook een keer koningin Beatrix gevloerd?”

Rutte windt er geen doekjes om en laat weten dat dit klopt. Tijdens een formele bijeenkomst wist de premier struikelend de ruimte binnen te komen.

“Zodra je naam werd opgelezen, mocht je naar binnen”, legt Mark uit. “Maar ik liep al naar binnen. Dus ik bleef op één been hangen, want ik dacht: ik loop door wanneer mijn naam wordt opgelezen. Alleen toen verloor ik mijn evenwicht en leek het er even op dat ik in de armen van het staatshoofd zou eindigen, maar dat is net goed gekomen”, vertelt de premier lachend. Ach, het had zúlke leuke kiekjes op kunnen leveren…

Beatrix was blijkbaar wel wat gewend van de struikelende premier en nam de blunder van Rutte niet te serieus. “Ze reageerde vervolgens voortreffelijk en zei: ‘Het is altijd een plezier om je te zien.’ Het is een geweldige vrouw.”

Bron: Tips en Weetjes | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws

Zie ook