Deze titel kan de dochter van Harry en Meghan krijgen

Nee, we bedoelen hier niet 'prinses'.

Lees ook

Wanneer prins Charles de troon bestijgt (gaat het nog gebeuren?!) mag de toekomstige dochter van Harry en Meghan zich prinses noemen, maar voor die tijd heeft ze nog recht op een andere titel.

Dochter van een hertog

Als dochter van een hertog en een hertogin (en dat zijn Harry en Meghan nog altijd) mag de toekomstige spruit van de Sussex'jes met de aanspreektitel 'Lady' door het leven gaan. Dat bevestigt ook Thomas Woodcock, hoofd van de King of Arms, lid van de Koninklijke Huishouding én senior genealoog van het College of Arms. “Elke dochter van een hertog wordt automatisch een Lady, gevolgd door haar voornamen, en dan [in dit geval] Mountbatten-Windsor”, legt hij uit aan Newsweek.

Het is ook de reden waarom we Harry's moeder, prinses Diana, ook wel kennen als Lady Di. Zij was de dochter van een Earl en kreeg daarom automatisch de aanspreektitel Lady.

Lord Archie?

Hoewel ze er dus het volle recht op heeft, blijft het onduidelijk of de toekomstige baby Sussex ook echt een 'Lady' wordt.

In hét interview van Meghan Markle en Oprah Winfrey kwam al voorbij dat het toekennen van de titels niet helemaal vlekkeloos verloopt. Leden van de koninklijke familie zouden gezegd hebben dat Archie, het oudste kind van Harry en Meghan, geen prinsentitel krijgt wanneer prins Charles het stokje van Queen Elizabeth overneemt. Volgens juridische documenten uit 1917 hebben alle kleinkinderen van de zittende monarch via de mannelijke lijn (volg je het nog?) echter wel recht op de titel 'prins' of 'prinses.' Dat zou bij een troonbestijging van Charles dus gelden voor Archie en zijn toekomstige zusje, maar de tijd moet leren hoe het nu precies zit. Meghan wees er in het interview namelijk naar dat deze wet zou worden aangepast.

Archie mag daarnaast ook de titel Earl of Dumbarton gebruiken, maar naar verluidt hebben Harry en Meghan ervoor gekozen om die nu niet te gebruiken en hun zoon een zo normaal mogelijke jeugd te geven (wat ons een uitdaging lijkt als je ouders de meest besproken ex-royals du moment zijn). Als Earl en zoon van een hertog mág Archie aangesproken worden met 'Lord', maar de Sussex'jes hebben gekozen om hier het (niet-adellijke) 'Master' van te maken. Het is dus maar de vraag hoe we baby/Lady Sussex gaan noemen.

Bron: Woman and Home, NY Times | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws

Zie ook