Ka-ching: dit is hoeveel topmodel Doutzen Kroes verdient

Doutzen mag zichzelf een van de best betaalde modellen ooit noemen.

Al op haar achttiende ondertekende Doutzen haar eerste modellencontract. Sindsdien heeft ze een prachtige carrière opgebouwd en dat heeft de Friezin geen windeieren gelegd.

Glansrijke loopbaan

Doutzen begon al vroeg met het opbouwen van haar carrière. Toen ze 18 jaar oud was, tekende ze haar eerste modellencontract bij Paparazzi Model Management. Het was de start van een glansrijke modellencarrière die razendsnel uitgroeide tot een internationaal succes. Inmiddels is het Friese model wereldwijd bekend en is ze het gezicht geweest van talloze merken. Versace, Dolce & Gabbana, Gucci, Ralph Lauren, Michael Kors, Yves Saint Laurent en Viktor & Rolf prijken allemaal op haar immense cv.

Grootverdiener

Dat hard werken – en goede looks – beloond worden, bewijst Doutzen maar weer eens. Het topmodel ontvangt een jaarsalaris van €7.372.959. Daarmee is ze inmiddels een van de grootste verdieners in Nederland én een van de bestbetaalde modellen ooit. Per dag verdient Doutzen naar verluidt maar liefst €28.375, voor sommigen een jaarsalaris. Het gaat de Friezin echter niet altijd voor de wind. Er zijn ook jaren waarin ze minder verdiende. In 2017 harkte ze ‘slechts’ 4,5 miljoen dollar binnen — nog steeds niet verkeerd als je het ons vraagt!

Totaal vermogen

Ondanks haar riante inkomen blijft Doutzen een nuchtere noorderling. Ze gaat dan ook verstandig met haar geld om. Het grootste gedeelte van haar salaris wordt gespaard of belegd. In totaal wordt het vermogen van het topmodel geschat op zo’n 30 miljoen dollar. Daarnaast bezit de blonde schone nog twee huizen. Omdat ze voor haar werk veel moet reizen woont ze afwisselend in New York en ’t Gooi. De woning in Nederland heeft Doutzen gekocht voor zo’n €1.650.000 en moest daarna nog grondig verbouwd worden.

Bron: Tips en Weetjes | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws