doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_below_menu_allpages');

Exclusief! Sylvie Meis over huwelijk: 'Goede mannen zijn authentiek en spelen geen spelletjes'

Sylvie Meis: 'Ik heb altijd mijn eigen geld verdiend, en veel ook'

Sylvie deelt haar geheim voor succes.
Sylvie Meis

Sylvie Meis vertelt in een interview met Grazia alles over haar geheim voor succes én waarom ze niet bang is om haar successen te benoemen.

Sylvie is een keiharde werker, maar waar komt die enorme drive eigenlijk vandaan? Dit is volgens de presentatrice iets wat ze van huis uit heeft meegekregen. "Mijn moeder heeft me altijd meegegeven dat het belangrijk is om zelfstandig in het leven te staan. Zij is van een generatie die vooral het traditionele gezinsleven ambieerde, maar heeft mij juist geleerd om voor mezelf te kunnen zorgen."

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_top_article');

Hoewel Sylvie een gezinsleven prachtig vindt, is er volgens haar meer dan dat. "Ik denk dat er altijd een soort streberigheid in mij heeft gezeten. Van jongs af aan wist ik dat ik ‘anders’ was en dat dit mijn unique selling point zou worden. Ik wist nog niet wat ik ging doen, maar wel dat het iets groots zou zijn. Je moet er altijd van uitgaan dat je ergens de beste in wordt. Of dat werkelijk zo is, is subjectief, maar ik heb me al jong voorgenomen dat ik trots op mezelf wilde zijn.” Dat Sylvie altijd al een mindset heeft gehad waarbij ze zichzelf én andere vrouwen de hele wereld gunt, is volgens haar een vorm van empowerment. Het benoemen van haar eigen successen valt hier volgens de presentatrice ook onder. "Ook dát is empowerment: self love en durven uit te spreken wat je hebt bereikt – het lijkt soms wel of vrouwen dat niet mogen."

"Ik weet uit ervaring dat het veel agressiviteit oproept bij mensen. ‘Wat haalt ze zich in haar hoofd?’ zeggen ze dan. Of: ‘Ach, ze had een man die veel geld verdiende.’ Maar ik heb altijd mijn eigen geld verdiend, en veel ook. Het zijn vaak oude mannen die op me afgeven, misschien omdat ze bij lange na niet verdienen wat ik verdien, en daar gefrustreerd over zijn.” The key to succes is voor Sylvie dan ook om niet bang te zijn. "Ik ben een go-getter, iemand die geen angst heeft. Ik heb eerder de angst om iets niet gedaan te hebben dan om ergens in te falen." Zo begint Sylvie over haar deelname aan The Masked Singer, waar ze verkleed was als alpaca. Naar eigen zeggen was dit voor de presentatrice enorm thrilling, maar toch besloot ze het te doen. "Het zingen, maar ook dat masker moeten afzetten en daar dan met mijn bezwete kop, vrijwel zonder make-up, te moeten staan. Maar toch doe ik het dan, en het was ongelofelijk leuk."

Laatste nieuws