Dit is wat we tot nu toe weten over de bevalling van hertogin Meghan

Baby Sussex houdt de gemoederen flink bezig...

Lees ook

Baby Sussex #2 is op komst en houdt nu al de gemoederen flink bezig.

Wat weten we inmiddels over de aanstaande bevalling? Hoe, wat, waar, wanneer?

Waar?

De wens om thuis te bevallen van baby Archie ging om medische redenen niet door. Voor haar tweede bevalling wil Meghan haar wens graag doorzetten en staat er dus een thuisbevalling gepland. Mocht dit allemaal doorgaan, wordt het dochtertje van Harry en Meghan één van de eerste baby's uit de koninklijke familie die 'thuis' het levenslicht ziet. En nog een leuk feitje: de dochter van H&M zal het eerste lid worden dat in Amerika wordt geboren.

Wanneer?

'In de zomer' is nogal een breed begrip, al helemaal wanneer je in het immer zonnige Californië vertoeft. H&M kondigden hun zwangerschap op Valentijnsdag aan, maar lieten toen niet weten hoe ver de zwangerschap al gevorderd was en wanneer baby Sussex wordt verwacht. Sommige royaltyfans hopen in ieder geval dat het 1 juli wordt. Daarmee zou de dochter van Harry en Meghan namelijk een speciale connectie hebben met haar oma. Niet alleen is 1 juli 2021 inderdaad 'ergens in de zomer', het is ook de zestigste geboortedag van wijlen prinses Diana. Echter gokken wij dat de datum eerder is dan begin juli. De hertogin werd laatst gespot met een flinke baby bump en is dus, in onze ogen, binnen nu en een maand uitgerekend.

Welke naam?

Die mogelijke geboortedatum is volgens veel bookmakers niet het enige wat de Sussex-spruit gemeen zal hebben met haar grootmoeder. Zij hebben er namelijk veel geld op ingezet dat Diana de naam (of een van de namen) van Harry en Meghans dochtertje wordt. Een mooi eerbetoon, maar experts verwachten niet dat het stel dit écht gaat doen: “Hun grootste zorg is dat het haar een groter doelwit voor de media zou maken en er nog meer interesse is in het leven van het kind. Wat men ook denkt, Harry en Meghan hebben hun privacy hoog in het vaandel staan en willen hun kinderen beschermen tegen de intensieve mediadruk die zij zelf hebben ervaren.”

Welke nationaliteit?

Sinds 1986 moet je – wanneer je wilt dat je kind vanaf de geboorte Amerikaan wordt genoemd – vóór de bevalling minimaal vijf jaar in Amerika hebben gewoond. Of nou ja, dat moet in elk geval voor één van beide ouders gelden. Daarnaast moeten minimaal twee van die vijf jaar ná je veertiende levensjaar hebben plaatsgevonden. Ja, ja, snap je het nog? Als Harry en Meghan hun kindje als Amerikaans staatsburger willen introduceren, zitten ze best safe. Meghan is namelijk opgegroeid in Los Angeles en is pas in 2017 naar het Verenigd Koninkrijk is verhuisd. Of zouden de Sussex'jes ervoor kiezen om Baby Sussex een Britse nationaliteit te geven?

Bron: Harpers Bazaar, The Sun | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook