Waarom prins Harry en hertogin Meghan niet meer kinderen willen

Met de geboorte van dochtertje Lili is het gezin compleet.

Lees ook

Met de geboorte van dochter Lili is het gezin van de Sussexjes compleet. Prins Harry en hertogin Meghan wisten al langere tijd dat ze niet meer dan twee kinderen wilden.

Jongen en een meisje

In het beroemde interview met Oprah Winfrey, waarin Meghan ook prijsgaf dat ze in verwachting was van een meisje, lieten de hertog en hertogin van Sussex weten dat hun gezin compleet zou zijn met twee kinderen.

“Eerst een jongen en dan een meisje, waar kun je nog meer om vragen?” zei prins Harry daarover. “Het blijft bij twee”, vulde de Duchess daarop aan. Een aantal jaar geleden legde prins Harry ook al eens uit waarom hij geen groot gezin wilde stichten.

Maximum

In een interview met Vogue uit 2019 onthulde prins Harry al dat hij niet meer dan twee kinderen wilde krijgen. Zijn zoontje Archie was toen net geboren.

In het interview ging Harry in gesprek met de beroemde biologe Jane Goodall over de natuur. De prins suggereert dat natuurbescherming een van de redenen is waarom hij het bij twee kinderen wil houden.

“Ik denk dat ik altijd een band met en liefde voor de natuur heb gehad, door de mensen die ik heb ontmoet en de plaatsen waar ik heen heb mogen gaan”, aldus de prins. “Ik zie het nu anders, zonder twijfel. Maar ik heb altijd willen proberen, zelfs voordat ik een kind had of kinderen wilde…” Waarop Dr. Goodall onderbrak met: “Niet te veel!”

“Twee kinderen, maximaal!” was het antwoord van Harry. “Ik heb altijd gedacht: we lenen deze plaats. En we moeten zeker iets beters kunnen achterlaten voor de volgende generatie.” Er schuilt dus een heuse natuurbeschermer in Harry, en van Meghan weten we ook dat ze milieuvriendelijkheid hoog in het vaandel heeft staan. En zoals de prins zelf al aangaf: wat kun je je nog meer wensen dan een gezin van vier?

Bron: Marie Claire UK | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws

Zie ook