Foto: de opa van Kate Middleton en prins Philip kwamen elkaar in de jaren zestig al tegen

Een bijzonder kiekje van de grootvaders van prins William en hertogin Kate.

Lees ook

Prins William en hertogin Kate hebben al tien jaar huwelijk en een jarenlange knipperlichtrelatie achter de rug, maar of hun ontmoeting ook in de sterren geschreven stond?

Als je een beetje romantisch aangelegd bent, doet deze oude foto geloven van wel. De paden van de royals en de Middletons kruisten elkaar namelijk zestig jaar geleden al.

Jaren zestig

Jaren voordat prins William en Kate Middleton geboren werden, liepen hun beider grootvaders van vaderskant elkaar al tegen het lijf.

De opa van Kate, Peter Middleton, werkte als piloot. In 1962 zat hij twee maanden lang als copiloot in de cockpit naast prins Philip – de grootvader van William – tijdens een toer door Zuid-Amerika. De twee moeten elkaar dus redelijk goed gekend hebben en staan ook samen op de kiek. Klein wereldje!

Uit het archief

Op een foto uit de oude doos is prins Philip te zien terwijl hij uit het vliegtuig stapt. Naast het luchtvaartuig staat Peter Middleton, in uniform. Bekijk de foto HIER.

Dat zijn kleindochter ooit met de kleinzoon van prins Philip zou trouwen, heeft opa Middleton helaas nooit geweten. Hij overleed in 2010, een paar maanden voordat Kate en William hun verloving bekendmaakten. Iets waar de hertogin van Cambridge nog lang veel verdriet over zou hebben gehad, omdat ze het haar grandpa zo graag had willen vertellen. Helemaal vanwege deze bijzondere koninklijke connectie die hij zelf had, misschien.

Bron: Hello | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws

Zie ook