Zo word je op een gezonde manier sneller bruin

Jezelf beschermen tegen de zon en tegelijkertijd een mooi kleurtje krijgen? Zo doe je dat!

Zonnen is heerlijk! Je wordt er niet alleen gelukkig van, je neemt ook nog eens vitamine D op én krijgt er een mooi kleurtje van. Maar… met zon moet je ook goed oppassen. De zon kan namelijk ontzettend schadelijk zijn voor je huid. Hoe je op een gezonde manier evengoed snel bruin kunt worden? Zo!

De juiste zonbescherming: welke SPF heb je nodig?

Een goede zonbescherming met de juiste Sun Protection Factor (SPF) is het allerbelangrijkste wanneer je gaat zonnen. Hierbij kun je kiezen uit 10, 20, 30 en 50. Maar wat zegt dat nu eigenlijk? Eigenlijk heel simpel: SPF geeft aan hoe lang jij met deze bescherming in de zon kunt zitten zonder te verbranden. Verbrand jij normaal gesproken al heel snel, bijvoorbeeld al in 10 minuten? Dan kun je met SPF30 dertig keer langer in de zon zitten. Kortom: 300 minuten. Twijfel je, of wil je op safe spelen, kies dan vooral een hogere factor en smeer jezelf ook regelmatig (zeker elke twee uur) opnieuw in.

Meer weten over welke zonbescherming het beste bij jouw huidtype past? Welke zonbescherming je het beste voor kinderen of voor jezelf kunt gebruiken? Bekijk dan hier de verschillende soorten zonnebrand van NIVEA.

Gezond bruin worden 

De belangrijkste tips op een rij.

Zon met mate: Zorg ervoor dat je huid geleidelijk aan de zon went. Zeker na de winter of een lange koude periode is je huid nog niet goed gewend aan de zon. Begin daarom rustig aan en vermijd de heetste momenten van de dag. Begin bijvoorbeeld met een paar korte zonmomentjes op je balkon of tijden de lunch.

Bescherm jezelf: Ben je van plan langer dan 10 minuten in de zon te zitten, bescherm je huid dan goed tegen de zon met zonnebrand met de juiste SPF én zoek regelmatig de schaduw op.

Scrubben: Om een mooi, egaal kleurtje te krijgen die je niet al na een paar dagen verliest kan het helpen om je huid van tevoren te scrubben. Zo verwijder je dode huidcellen en krijgen je nieuwe huidcellen een bruin kleurtje.

Aftersun: Ook is het belangrijk om je huid ná het zonnen goed te verzorgen. Verkoel en hydrateer je huid met aftersun of een hydraterende crème.

Water: Om je huid voldoende te hydrateren én te voorkomen dat je huid vervelt is het ook belangrijk voldoende water te blijven drinken, zowel tijdens als na het zonnen!

Een extra duwtje in de rug

Soms heb je gewoon een extra duwtje in de rug nodig. Bijvoorbeeld als bruin worden bij jou heel traag gaat, of als er gewoon geen zon is. Hoe je dan evengoed bruin wordt lees je hier.

Beeld: Unsplash

Laatste nieuws