Dit zijn alle achterkleinkinderen van de Queen en naar wie ze zijn vernoemd

Achterkleinkind nummer 12 is onderweg

Lees ook

Elf achterkleinkinderen. Je moet van goeden huize komen als je die niet een keer met elkaar verwart. Queen Elizabeth is gelukkig een pientere overoma. Wij daarentegen zien ze graag nog even op een rijtje – voordat ook de twaalfde koninklijke telg zich aan het gezelschap voegt.

Voor ons is ze queen Elizabeth, voor haar elf achterkleinkinderen is ze Gan-Gan. Binnenkort wordt de koningin voor de twaalfde keer overgrootmoeder, want ook kleindochter prinses Beatrice is in verwachting van haar eerste kind. Hoogtijd om de balans op te maken. Dit zijn alle kleinkinderen van de koningin én naar wie de mini royals vernoemd zijn.

Savannah Anna Philips

Geboren op 29 december 2010
De eersten die de koningin een achterkleinkind schonken waren Peter (de zoon van prinses Anne) en Autumn Philips. Savannah werd de kleine genoemd. De naam berustte niet geheel op toeval, zo is ze genoemd naar haar grootmoeder prinses Anne.

Op onderstaande foto staat Savanah achter haar overgrootouders Philip en Elizabeth.

Isla Elizabeth Philips

Geboren op 29 maart 2012
Nog geen anderhalf jaar later mochten Peter en Autumn Philips nog een spruit verwelkomen: dochter Isla Elizabeth, een vernoeming die geen verdere uitleg eist.

Op onderstaande foto ziet Isla knus tegen haar overgroot opa aan.

George Alexander Louis of Cambridge

Geboren op 22 juli 2013
Misschien wel het bekendste achterkleinkind van de koningin: George. Niet alleen is hij het eerste kind van prins William en Kate Middleton, maar one day mag hij ook plaatsnemen op de troon.

De naam George komt steeds terug in de Britse familie. Daarnaast kreeg de jongeman de naam Alexander, als vernoeming naar de Queens middle name Alexandra. En ook de derde naam schonken Kate en William niet zomaar aan hun zoon. Louis is namelijk de naam van prins Philips oom: Lord Louis Mountbatten.

Mia Grace Tindall

Geboren op 17 januari 2014
Het eerste kind van Zara Tindall en Mike Tindall is Mia. In tegenstelling tot de andere achterkleinkinderen van Elizabeth, is Mia niet vernoemd (of is Grace nog een knipoog naar Monaco?).

Op onderstaande foto zien we Mia helemaal rechts.

Charlotte Elizabeth Diana of Cambridge

Geboren op 2 mei 2015
Prins William en Kate Middleton mochten een kleine twee jaar na de geboorte van hun zoon een dochter verwelkomen: Charlotte. Haar voornaam is er een die al vaker voorkwam in de lijn van Britse royals, zoals Queen Charlotte. Haar tweede naam is overduidelijk een vernoeming naar de koningin en haar derde naam is een ode aan Williams moeder Diana.

Louis Arthur Charles of Cambridge

Geboren op 23 april 2018
Het jongste kind van de Cambridges is Louis. Net als zijn oudere broer dankt hij zijn naam aan de oom van prins Philip, Lord Louis. Arthur is daarnaast ook nog eens de tweede naam van zowel William als Charles. Zijn laatste doopnaam is uiteraard ook nog een eerbetoon aan zijn opa.

Lena Elizabeth Tindall

Geboren op: 18 Juni 2018
Lena is de tweede dochter van Zara en Mike Tindall. Opnieuw koos het paar voor een naam die nog niet in de koninklijke familie voorkwam. Niet echt tenminste. Het lijkt losjes op die van prinses Helena, het vijfde kind van koningin Victoria. Net als vele andere (achter)kleinkinderen kreeg ook Lena de tweede naam Elizabeth.

Op onderstaande foto zien we hoe nichtje Isla de kleine Lena vasthoudt.

Archie Harrison Mountbatten-Windsor

Geboren op 6 mei 2019
Het eerste kind van prins William en Meghan Markle zou vermoedelijk een unieke naam krijgen en het paar koos inderdaad voor een andere naam dan de meeste royals. Archie it is. Zijn tweede naam Harrison betekent vrij letterlijk 'zoon van Harry'.

August Philip Hawke Brooksbank

Geboren op 9 februari 2021
Niet in een officieel statement, maar op Instagram deelden prinses Eugenie en haar man Jack Brooksbank de naam van hun eerste zoon: August. Het is de tweede naam van prins Albert, de echtgenoot van koningin Victoria. Waarom de kleine man juist naar hem genoemd is? Daarover gaat wel een theorie. Zo is Eugenies moeder de Duchess of York, Sara, erg geïnteresseerd in het leven van koningin Victoria. Philip is een vernoeming naar Eugenies grootvader prins Philip. De jongen kreeg de naam Hawke van zijn vaders kant. De naam zou van zijn over-overgrootvader zijn.

Lucas Philip Tindall

Geboren op 21 maart 2021
Naast Elizabeth is ook Philip een populaire doopnaam. Ook het derde kindje van Zara en Mike Tindall kreeg de naam als tweede naam. Philip is overigens niet alleen de naam van Zara’s opa prince Philip, maar ook de naam van Mikes vader.

Lilibet Diana Mountbatten-Windsow

Geboren op 4 juni 2021
De geboorte van prins Harry's en Meghans dochter Lilibet was een bijzondere. Ze was het allereerste achterkleinkind van de koningin dat niet in het Verenigd Koninkrijk werd geboren. Lili, zoals de roepnaam van de kleine luidt, is een bijzondere vernoeming naar de koningin. Lilibet was naar verluidt de kinderbijnaam van de koningin toen ze Elizabeth nog niet kon uitspreken. De naam bleef hangen en wordt nog steeds liefkozend voor haar gebruikt. Haar echtgenoot, prins Philip, gebruikte het koosnaampje bijvoorbeeld veel. Lili's doopnaam Diana is natuurlijk ter ere van Harry's moeder Diana.

Bron: My London | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook