Gravin Sophie: ‘Louise had lange tijd niet door wie haar oma was’

'Grandmama' en 'the Queen' een en dezelfde persoon? Het kwam als een schok voor Lady Louise.

Het is net The Princess Diaries…

Bekende oma

De jongste kleindochter van Queen Elizabeth leidt een rustig leventje, zonder koninklijke titels en verplichtingen. Zó rustig zelfs, dat Lady Louise lange tijd niet eens doorhad wie haar famous granny eigenlijk was.

Het klinkt ons erg in de oren als the Princess Diaries-films, waarin Anne Hathaway er geen flauw benul van heeft dat grootmoeder Julie Andrews een Europese royal is. Kan er mee door in een tienerfilm. Maar missen dat je oma dé Queen is? Hoe dan?

Volgens Sophie, gravin van Wessex en naar verluidt de meest geliefde schoondochter van Queen Elizabeth, kwam dochter Lady Louise er pas op twaalfjarige leeftijd achter welke functie haar grandmama vervult. “Het was een hele schok voor haar. Het gebeurde pas toen ze op een dag thuiskwam uit school en zei 'Mama, mensen blijven me maar vertellen dat oma de Queen is.' Ik vroeg haar: “Ja, hoe voel je je daarbij?' En Louise antwoordde: 'Ik begrijp het niet.'” vertelt Sophie na in een interview met de BBC. “Ik denk dat ze nog niet doorhad dat er maar één koningin was. Toen de kinderen jong waren probeerden we hen er een beetje buiten te houden. Voor hun eigen bestwil, zodat ze zo normaal mogelijk konden opgroeien, dat vonden we erg belangrijk.”

Goede band

Louise – inmiddels 17 jaar oud – heeft altijd een goede band gehad met haar oma. Maar daarbij stond vooral hun gedeelde passie voor paarden centraal, en niet het koninklijke leven van Elizabeth.

“Niet ieders grootouders wonen in een kasteel, maar het is niet belangrijk waar je naartoe gaat, of wie ze zijn. Wanneer ze bij de Queen zijn, is ze hun grootmoeder”, vertelt gravin Sophie over Lou en haar broertje James. Nu Lady Louise een paar jaar aan het idee dat ze van koninklijken bloede is heeft kunnen wennen, gaan we haar ook wat vaker zien, zo verwacht koningshuisverslaggever Richard Fitzwilliam.

Lady Louise Windsor. Beeld: Brunopress.

Louise stal onlangs de show tijdens een paardenevenement in Windsor en mag, wanneer ze straks 18 kaarsjes uitblaast, zichzelf een prinses en een Koninklijke Hoogheid gaan noemen.

“Er zijn steeds minder werkende royals en de meeste zijn van de oudere generatie, totdat George, Charlotte en Louis in staat zijn om koninklijke taken op zich te nemen. Ik verwacht dat er de komende jaren wel wat liefdadigheidsactiviteiten zijn die Louise wil steunen en dat ze van daaruit af en toe een koninklijk bezoek aflegt”, aldus Fitzwilliam. Van doodnormale tiener met een passie voor koetsjes tot prinses van de volgende generatie – je kan er inderdaad een leuke film over maken. Netflix, are you listening?

Bron: Express | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws