No surprise: prins Harry bracht familie op de hoogte over zijn nieuwste onthullende project

Maar toestemming vragen? Dat hoeft de hertog van Sussex niet meer.

Brood op de plank bij de Sussex'jes: na het succesvolle kinderboek van hertogin Meghan is ook prins Harry aan het schrijven geslagen. Het nieuws dat de prins zijn memoires gaat publiceren kwam niet als een verrassing voor de royal family, maar of dat het makkelijker gaat maken…

Onthullingen

Eerst was er het geruchtmakende Oprah-interview, daarna de documentaire waarin prins Harry niet zo rooskleurig op zijn royal leven terugblikte en nu zijn de memoires van de hertog van Sussex in de maak. Opnieuw gaat Harry in op zijn 'ervaringen, avonturen, verliezen en levenslessen', die hij 'nauwkeurig en volledig waarheidsgetrouw' zal neerpennen.

De uitgever van de nog titelloze memoires maakte dit nieuws gisteren bekend. Prins Harry heeft zijn familie echter al eerder op de hoogte gesteld, zo vertelt zijn woordvoerder aan Bazaar.com. Maar brengt dit boek de familie weer dichter bij elkaar of maakt het de afstand tussen Windsor en LA alleen maar groter?

Geen prins

Prins Harry belooft in ieder geval niet te veel in te gaan op zijn paleisjaren. “Ik schrijf dit niet als de prins die ik bij mijn geboorte werd, maar als de man die ik ben geworden”, laat hij weten in een statement. “In de loop der jaren heb ik, zowel letterlijk als figuurlijk, verschillende petten gedragen en ik hoop dat ik door mijn verhaal te vertellen, ik kan laten zien dat we meer met elkaar gemeen hebben dan we denken.” Deze tell-all memoires hoeven dus niet nog meer moddergegooi tussen The Firm en de Sussex'jes te betekenen. Als de prins het een béetje verstandig aanpakt, kan hij met zijn nieuwe project zelfs een verzoening in de hand helpen. Als ex-royal heeft Harry in ieder geval geen toestemming van het paleis hoeven vragen om de boekdeal te tekenen, dus het kan nog alle kanten op.

Cashen en doneren

Nu prins Harry en Meghan Markle geen koninklijke toelage in de schoot geworpen krijgen en zelf de kost moeten verdienen, regent het aankondigingen van podcasts, documentaires en Netflix-series waaraan de twee een leuk zakcentje overhouden. Maar dit boek, zo laat de uitgeverij weten, is niet bedoeld als extra inkomstenbron voor de Sussex'es, die keer op keer verkondigen een life of service te willen leiden. Alle opbrengsten zullen namelijk ten goede komen aan verschillende liefdadigheidsorganisaties.

Die organisaties (en wij) zullen nog wel even moeten wachten tot de memoires van prins Harry wereldwijd in de boekhandels liggen. Uitgeverij Random House laat weten dat het boek eind 2022 verschijnt – Buckingham Palace krijgt nog ruim tijd om de volgende Sussex-schokgolf voor te bereiden.

Bron: Harper’s Bazaar | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws