Door prinses Margaret lezen we altijd onze horoscoop

Het zusje van de Queen gaf astrologie koninklijke allure.

Lees ook

Meghan Markle verscheen onlangs met twee sterrenbeeldkettinkjes om haar nek: Stier en Tweelingen, de sterrenbeelden van haar twee kinderen, uitgewerkt in 14-karaats goud en diamanten. De hertogin van Sussex laat zien dat astrologie nog altijd geliefd is onder de royals – en het komt door prinses Margaret dat we er allemaal zo bekend mee zijn.

De horoscoop van prinses Margaret

Hertogin Meghan gaf tijdens een verschijning eerder deze maand aan dat ook zij weleens een blik op haar horoscoop werpt. En ze is niet de enige. Iedere dag verschijnen de voorspellingen voor de twaalf sterrenbeelden in tig kranten, (online) magazines en nieuwsbrieven, die keer op keer goed gelezen worden. Dat we en masse naar onze horoscoop doorbladeren, komt naar verluidt allemaal door prinses Margaret. Het was haar geboortehoroscoop die de interesse in astrologie enorm aanwakkerde.

Toen prinses Margaret ter wereld kwam in 1930, werd astroloog R.H. Naylor gevraagd door Sunday Express om de toekomst van de jongste koninklijke telg te voorspellen. Hij deed dit op basis van de twaalf sterrenbeelden uit de oudheid en niet op basis van de geboortedag alleen – een unieke keuze destijds. Het artikel, 'Wat de sterren voorspellen over de nieuwe prinses', bleek een groot succes. Deze eerste 'moderne' horoscoop was zo populair dat veel tijdschriften besloten er een vaste rubriek van te maken. Negentig jaar later is de horoscoop niet weg te denken uit de meeste bladen en kun je online 24/7 vinden wat de sterren voor je in petto hebben.

Een veelbewogen leven

De voorspellingen die Naylor over prinses Margaret deed, leken aardig te kloppen. De astroloog die de horoscoop op de kaart zette, voorspelde onder andere dat er rond Margarets zevende verjaardag een levensveranderde gebeurtenis voor de royal family zou plaatsvinden. Hij zat er een jaartje naast: toen prinses Margaret zes jaar oud was, deed haar oom Edward afstand van de troon en werd haar vader plotseling koning, haar zus Elizabeth troonopvolgster.

Nog een goede gok van Naylor was dat de prinses een 'eventful life' zou hebben (toegegeven, die hadden we ook kunnen bedenken), iets dat je zeker kunt zeggen over het leven van de rebelse glamour prinses. Dat Margaret 'zelfbeheersing zou verachten' was ook een rake voorspelling.

Royal horoscoop

Al is Naylor niet per se de geschiedenisboeken in gegaan vanwege zijn nauwkeurige horoscopen. Zo schreef hij in 1939 nog dat het Europese continent, volgens de sterren, geen oorlog zou kennen. Ondanks zulke missers mocht de astroloog nog jarenlang krantenrubrieken vullen met zijn befaamde horoscoop, een trend die nooit meer over is gewaaid. Ook nu wordt er bij de geboorte van een nieuwe royal direct een birth chart gemaakt, zoals Diana's astrologe Debbie Frank voor baby Lili deed, de dochter van prins Harry en Meghan Markle: “[Als Tweelingen] is ze iemand die communiceert. Met een maan in Ram is ze erg fel, en ze heeft een Leeuw ascendant. Ze zal erg expressief worden, een sterke persoonlijkheid krijgen, en erg aanwezig zijn. Heel extrovert. Op veel manieren wordt ze net als haar moeder.”

Bron: Town & Country, Vogue UK | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook