Grappig: deze herkenbare woorden zei prinses Beatrix altijd na een fotosessie

De fotograaf had duidelijk een persoonlijke band met de Oranjes, want bescheiden en terughoudend is anders, ha!

Lees ook

Het is wat hoor: continu in de plooi blijven, lief (glim)lachen en jezelf van de mooiste kant laten zien.

En geloof ons: prinses en oud-koningin Beatrix heeft héél wat fotomomenten gehad in haar leven als vorstin. Denk aan: portretten, fotosessies in Oostenrijk en thuis, tijdens werkbezoeken, tijdens staatsbezoeken. Kortom: het leven van een prinses én koningin vraagt gewoon om een foto.

Qua foto's thuis was het meestal prins Claus die als fotograaf figureerde. Zo maakte hij bijna alle kiekjes van de prinses met hun drie telgen. Een enkele keer was dit fotograaf Max Koot. Max verscheen in 1959 voor het eerst met zijn camera op Paleis Soestdijk en hij werd al snel hoffotograaf. Hij was erbij toen Beatrix voor het eerst een avondjurk droeg, toen ze zich verloofde met Claus van Amsberg en uiteraard op haar trouwdag. Later, na haar inhuldiging op 30 april 1980, maakte Max de eerste staatsieportretten van het koninklijk paar. Een plaatje!

Ook fotograaf Vincent Mentzel was favoriet bij Beatrix én bij ons, aangezien hij een leuk feitje de wereld ingooide. Zo verklapte hij ooit dat de prinses na een inspannende fotosessie steevast opgelucht verzuchtte: “Mooi, dan is het nu tijd voor een glas wijn.” We feel you Bea, we feel you.

Tegenwoordig zijn het fotografen Wesley de Wit en Erwin Olaf die de vaste krachten zijn achter de (portret)foto's van de Oranjes. En vergeet fotograaf Willem-Alexander niet, onze koning was namelijk verantwoordelijk voor de officiële foto's ter ere van de vijftigste verjaardag van koningin Máxima.

Bron: Libelle | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook