Downton Abbey-ster Penelope Wilton over persoonlijk drama: ‘Mijn ex-man trouwde met mijn zus’

Ook in het echte leven van de Downton-acteurs gebeuren er onverwachte dingen.

Lees ook

Ook in het echte leven van de Downton Abbey-acteurs en actrices gebeuren er dingen die zó uit een televisiedrama lijken te komen.

Isobel Crawley

Actrice Penelope Wilton werd bekend bij het grote publiek door haar rol als Isobel Crawley/Morton in Downton Abbey. Nu de serie weer aan populariteit wint (want: terug op Netflix en 'n tweede film in de maak) staan ook de sterren van het kostuumdrama weer in de spotlights. En dat niet alleen hun personages een turbulent leven hebben, is in het geval van Penelope wel duidelijk. Haar ex-man werd namelijk ook haar zwager.

‘Ik wende er wel aan’

Inderdaad: nadat Penelope van haar echtgenoot, acteur Daniel Massey, scheidde, trouwde hij met haar zus, Linda. Het zorgde voor veel scheve blikken van buitenaf. “Het leek misschien vreemd voor mensen buiten onze cirkel, dat weet ik”, vertelde Penelope daar ooit over aan Evening Standard. “Het was wel een beetje vreemd in het begin, maar ik wende er wel aan. Ik wil ook niet zeggen dat het allemaal makkelijk was. Je moet wel idioot zijn om dat te denken. Het was soms behoorlijk lastig.”

Ook voor de dochter van Penelope en haar ex, Alice, was de situatie ietwat vreemd – haar vader werd óók haar oom en ze zag haar nichtjes en neefjes opeens als broertjes en zusjes. “Maar ze ging altijd al naar het huis van mijn zus en nu was haar vader daar dan ook. Het was moeilijker voor mij, denk ik”, vertelt de Downton-actrice. “Normaal verhuis je juist verder weg van je ex na een scheiding. Maar uiteindelijk was alles perfectly fine toen iedereen eenmaal aan het idee gewend was.”

Daniel overleed in 1998. In zijn overlijdensbericht was te lezen dat hij vond dat Penelope 'met klasse en stijl' omging met de hele situatie. Penelope zelf hertrouwde in 1991 met Lord of the Rings-acteur Ian Holm, van wie ze tien jaar later scheidde.

Bron: Hello! | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook