Royal mysterie: de geheime kleermaakster van hertogin Kate

Soms verschijnt de hertogin in een jurk waarvan de herkomst niet te achterhalen is: geen labels, geen grote namen, wel helemaal naar eigen smaak.

Lees ook

Een kast vol, maar toch niets te dragen? Het overkomt zelfs Kate Middleton weleens. In die gevallen kan ze grote namen vragen om iets voor haar te ontwerpen, maar soms doet ze beroep op haar mysterieuze kledingmaakster.

Eigen jurkjes

Er zijn een paar merken waarin we hertogin Kate kunnen uittekenen: Alexander McQueen, Beulah, Sarah Burton, Eponine London, Emilia Wickstead… Genoeg keuze aan couture, maar toch kan de hertogin niet altijd vinden wat ze zoekt. Hieronder zien we de hertogin in een jurk (beetje Grace Kelly, maar ook typisch Kate) die aan geen modemerk toe te schrijven is. Liefhebbers wisten het meteen: de privé-kleermaker is weer aan het werk geweest!

Beeld: BrunoPress

Ook het gele jurkje dat de hertogin op tour door Nieuw-Zeeland droeg wordt toegeschreven aan haar mystery dressmaker. Het is duidelijk iemand die de klassieke, vrouwelijke stijl van Kate helemaal onder de knie heeft.

Beeld: BrunoPress

Zwangerschapskleding

Vooral tijdens haar zwangerschappen zagen we Kate vaker in creaties van haar privékleermaker, wellicht omdat ze een groot deel van haar garderobe niet meer kon gebruiken. De perzikkleurige mantel die ze tijdens de zwangerschap van prins George droeg is bijvoorbeeld speciaal voor de hertogin gemaakt. Maar wie is toch het modetalent achter Kate's outfits?

Hertogin Kate bij Naomi House Hospice in 2013. Beeld: Brunopress

Kleedster van de Queen

De identiteit van de kleermaker/kleermaakster is nooit prijsgegeven, maar vermoedens zijn er natuurlijk wel. Zo zou het kunnen gaan om Angela Kelly, de kleedster en vertrouwelinge van de Queen. Het is bekend dat Kelly ook heeft geholpen om Kate voor te bereiden op haar eerste royal tour, en wie weet heeft ze daarbij ook een paar zelfgemaakte jurken in haar bagage gestopt. Of is het toch Natacha Archer, Kate's persoonlijke styliste? Een andere paleismedewerker? Het naaiatelier op de hoek? Het blijft een van de vele geheimen van het leven van de Cambridge'jes.

Bron: Tatler | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook